måndag 11 oktober 2010

Angående sarkasm

Sarcasm (n.) - the ability to insult idiots without them realizing it.

12 kommentarer:

Kenneth Ehrnstedt sa...

Hej Fredrik, undrar bara stillsamt om det är rubriken för det ni inom FP verkar göra med de som röstat på er genom att rösta på Olle Markstedt? Är det så ni ser på era väljare och det faktum att denne man fått mest röster av er alla som stod på listan? Du som högste ansvarig för FP på Värmdö borde kunna lämna besked i frågan.

Fredrik sa...

Vad är det du syftar på Kenneth?

Vi har en pågående demokratisk process som kommer att leda till att partie röstar fram vilka partiet har förtroende för att leda partiet vidare. Vi är 4 stycken som är invalda i KF, 3 från väljarna och en från listan. Min förhoppning är att alla 4 kommer att ha bästa möjliga poster i framtiden.

Kenneth Ehrnstedt sa...

"Enligt Peter Bondesson kommer Olle Markstedt, som fick flest personkryss av alla folkpartister i valet, få agera på egen hand i fullmäktige.

”Får inte gehör”
– Olle Markstedt får agera så länge han orkar. Han får lägga sina egna motioner men han kommer inte att få tillräckligt gehör, varken inom alliansen eller partiet."

Står det i NVP, du håller inte med Bondesson alltså?

Fredrik sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

Inom vårt parti finns det tillräckligt med luft för att vi skall låta våra ledamöter ha under det under vingarna.
Den frågan som syftas på är Maxtaxan, ett (S) förslag från början, som är redan beslutat och genomförd. Vad Olle vill, om jag har läst NVP rätt, är att han vill att kommunen skall agera för att regeringen skall tilsätta en utredning om Maxtaxan. Det är han i sin fulla rätt till men jag tror inte att han kommer att ha partiet bakom sig i den frågan eftersom den i princip är utagerad redan.

Kenneth Ehrnstedt sa...

"Han får lägga sina egna motioner..." låter ju inte som att det gäller bara den här motionen, då hade Bondesson garanterat uttryckt sig annorlunda. Det syftas ju glasklart på Olle Markstedts motioner generellt. Varför ska ni ha det du kallar "en demokratisk process", den hade ni väl den 19:e september där väljarna sa vad dom tyckte. Är det så när man röstar på FP att det finns en lista med namn, och om resultatet blir "fel" så görs det en ny "demokratisk process" fast inom "partiet" där man korrigerar eventuella fel som väljarna har gjort? Funkar det så?

Fredrik sa...

Vad Peter Bondesson menar eller inte menar får du nog fråga honom om.
Den 19 valdes representanter till Kommunfullmäktige. Det var inte bara vi som hade det utan hela sverige och hela sverige inklusive Värmdö gjorde sitt val.
Utifrån det resultatet väljer vi sedan representanter till de olika posterna.

Hur går era egna processer till när man tillsätter representanter till olika poster?

Hur fungerar era egna processer med motioner?

Det skulle vara roligt för mig att vet eftersom jag bara ser hur vi har det.

Kenneth Ehrnstedt sa...

Hos oss är det så att den som fått mest personkryss får den tyngsta rollen, vi undvikar sarkasm mot väljarna. Tänker ni göra likadant eller tycker ni att ni vet bättre än väljarna? Motioner lägger den som vill, antingen själv eller tillsammans med andra. Är det en motion som inte vi inte håller med om så vet vederbörande det så sannolikheten att den läggs är liten. Det här funkar eftersom vi pratar med varandra inte om varandra.

Fredrik sa...

1906 personer har röstat på Folkpartiet och det är det som vi hedrar, av dom har 250 - 300 personer kryssat en kandidat.

Vi har samma förhållande med motioner så då kan du väl droppa sarkasmen. Det klär dig synnerligen dåligt.

Och de andra posterna som ni skall tilsätta? Innebär det att er N:2 kommer att besitta den "näst tyngsta"?

Hur bestämmer ni vilka poster som är tyngre eller lättare?

Inse bara att det finns saker som skiljer oss åt, lev med det och gå vidare.

Kenneth Ehrnstedt sa...

Med tanke på hur ni gjorde efter förra valet personröster är det ju intressant att veta om det är ett FP mönster att man ignorerar personvalet i slutänden. Ni står ju i alla väder för det personliga valet och hyllar det högt. Då är det ju intressant att ni blir så kollektivistiska efter valet att ni låter "partiet" bestämma trots att väljarna varit tydliga. Det är väl en intressant konsumentupplysning att FP Värmdö säger en sak men gör en annan?

Fredrik sa...

Väljarna har varit tydliga till valet till kommunfullmäktige. När de andra posterna tilldelas kommer valet även där att bli tydligt.

Kenneth Ehrnstedt sa...

Det blir spännande att se.