onsdag 4 maj 2011

Bin Laden

Det är inte ofta som jag skriver om världspolitik men detta är så extraordinärt så jag "tar bladet från munnen".

Usama Bin Laden är död.

Tänk på den.

Usama Bin Laden dödades av Amerikanska Navy Seals, dom tufaste av dom tuffaste och enligt Expressen så finns inte ens den styrka som utförde anfallet, så tuffa är dom.... Enligt samma källa så sköts Usama Bin Laden i huvudet, obeväpnad. Många frågetecken återstår. Kvinnan som var i samma rum och kanske framför Usama Bin Laden, ett försök att skydda honom?, träffades i benet....

Min gamla skytteinstruktör skulle kalla det en värdelös träffbild.

Usama Bin Laden valde att göra motstånd, obeväpnad, mot ett okänt antal tungt beväpnade vältränade soldater som valde att skjuta honom i huvudet ovanför ögat. Turskott eller träffsäkert?

Till den samlade världens oförställda glädje.

Men tänk nu efter lite.
USA, en soldat i Navy Seals, var Åklagare, Domare och Bödel på bråkdelen av en sekund.

En man, en fånge, som enligt samma land "är oskyldig tills motsatsen är bevisad" avrättades och begravdes till havs.

Unisont ställer sig västvärldens ledare upp och applåderar det inträffade.

Samma länder som tar "bestämt avstånd" från Kinas avrättningar av dömda fångar, samma länder som själva inte har dödstraff...

Ser ni min tanke?

Jag kan i och för sig säga att jag kan tänka mig dödstraff under extrema förhållanden.

Men då skall det vara utdömt i domstol och vunnit laga kraft. Usama Bin Laden var säkert skyldig till 9/11 och ett antal andra terrordåd mot både USA och dess allierade runt om i världen. Det är jag övertygad om.


Men han var ALDRIG DÖMD I DOMSTOL.....


Usama Bin Laden var inte dömd för något brott men han blev avrättad av USA trots det. Att neutralisera en obeväpnad man är något som man dagligen ser på olika tv program. Det verkar inte vara så svårt under normala omständigheter. Detta var inte normala omständigheter men det var inte de som ryckte in i det rummet heller. De var "Styrka sex"... dom tysta proffsen... Dom hade tränat på en fullskalemodell av huset. Dom vet säkert 100 sätt på att döda en man med bara händerna men uppenbarligen inte hur man neutraliserar någon med pepparsprej, chockgranater eller "bönpåsar". Brist i utbildningen?

ps. soldaterna på bilden har troligen inget med attentatet att göra. ds.

2 kommentarer:

Observer sa...

Jo, det är synd att han är död - han utgjorde en motpol mot USA. Det är alltid intressant att se var USA utövar sin politik om mänskliga rättigheter och det är givetvis i regioner där det luktar olja. Allt styrs således av ett egenintresse.

Fredrik sa...

Hej Observer och tack för din kommentar.
Jag tycker att det är synd att han är död, han skulle fått sitt straff i domstol och inte sumariskt i fält.
När det gäller Pakistan och Olja? Pakistan exporterar, vad jag vet, ingen olja och har inte de intressena heller. Dina konspirationsteorier måste nog vara bättre underbyggda än så.