fredag 25 november 2011

Värmdö IF, värmdövallen

Igår lästa jag att Värmdö IF behöver 11 milj kronor till. Ett borgen åtagande, visst men i alla fall 11 milj kronor till. Då har de fördyrat bygget med knappt 40%.
Dessutom kan man ha åsikter på att de kommer in med frågan om borgen EFTER det att de har byggt dessa tillägg....

Dom vill ha det för att de har missat att ta med en post om 700.000:- för att de inte fick dra av moms.
Dom vill ha det för att de byggde ett gym för 5 milj.
Dom vill ha det för att de bygger extra läktare för 5 milj. Denna läktare för att innebandy förbundet kräver det, låt då innebandy förbundet betala det och inte våra invånare kan jag tycka.
Nu publicerar Stefan "S:t Stefan" Mårtensson på sin blogg att samma person som  har skrivit under på denna ansökan om 11 milj även nyligen har valts in till Kultur och Fritidsnämnden som ersättare.

Jag kommer att återkomma i denna fråga, den är alls icke glasklar.

7 kommentarer:

Henrik Paulsen sa...

Värmdö IF behöver nog inte vara oroliga, kommunstyrelsens ordförande är ju idrottsintresserad och då får nog alla andra intressen stå tillbaka.

Fredrik sa...

Inte nog med det.
Allt är redan byggt så jag ser inte riktigt vad man skall göra förutom att neka med en trolig konkurs som följd.. :(

Kenneth Ehrnstedt sa...

Varför konkurs Fredrik? De kan väl öka intäkterna med motsvarande? Höja medlemsavgifterna (medlemmarna har ju fått mycket bättre förutsättningar i och med hallen) öka biljettpriset, publiken sitter ju mycket bättre och sälja årskort till gymmet, då slipper De som bor i Hemmesta och utåt åka till Mölnvik eller G-berg!

Henrik Paulsen sa...

Hej igen Fredrik !

Du sa att du skulle återkomma i frågan eftersom den, som du säger, inte är glasklar. Nu ska ärendet upp på kf på onsdag så det är väl dags att återkomma nu.

För egen del tycker jag att bygga först och fråga sen är fel ordning. Visserligen har förvaltningen passat i frågan men deras kommentar om gången torde med all önskvärd tydlighet visa att inte heller de tycker att det är ok att först bygga och sedan fråga. Om ett sådant handlande accepteras binder kommunen ris åt egen rygg, det blir nog svårt att säga nej till andra om man säger ok åt Värmdövallen.

Jag lutar åt att säga nej, om inte annat för att statuera ett exempel, och någon konkurs torde inte riskeras, i vart fall inte på grund av ett nej till en utökad borgen.

Men som sagt Fredrik, vad tycker du nu efter att du hunnit fundera.

Fredrik sa...

Hej Henrik
Jag kommer att återkomma med ett svar om inte annat så på Onsdag.
Idag så känns det att det blir att jag lägger ner min röst och lägger en protokolls anteckning eller så röstar jag med majoriteten, men det finns ett antal om och men som inte är klara.

Kenneth Ehrnstedt sa...

Varför är du en ledbandsjycke Fredrik? Din kompass och magkänsla pekar ju helt rätt! Antingen lägger jag ner eller röstar för, vad är det för jävla ställningstagande? DU har ju alla möjligheter att göra det som är rätt utifrån ett kommunalt likabehandlingsperspektiv, eller är verkligen rädslan att förlora emot koalitionen större än att vinna sin egen övertygelse och moraliska kompass?

Fredrik sa...

Tack för din positiva kommentar Kenneth.
Nu är ärendet återremitterat från KF och kommer att komma till KFoN och/eller KS så får jag jobba vidare där.
Att vara i minoritet i en fråga är aldrig enkelt.