måndag 23 januari 2012

S lägger ridåer

Först vill jag klart förmedla att jag inte har någon principiell åsikt om Juholts vara eller inte vara, det är en intern S fråga enligt mig. Alla presumtiva S röster också och en del journalister.


Det som jag däremot inte kan låta bli att kommentera är hur en massa (S)ossar numer påpekar att det som pågick var ett "drev av oanade mått" eller "gläfs" eller "trams i kubik" som vissa lokala so(S)sar säger. Ni skall då också vara medvetna om att flera olika möten med med VU och styrelser läckte, "krypskyttet" mot Juholt skulle inte vara möjligt om inte (s) folk läckte.

Inse fakta, socialdemokratiska arbetarpartiet ledare fungerade inte.
Han lockade inte till sig väljare, om man är snäll kan man i alla fall säga att de stannade kvar inom oppositionsblocket.

Att stämpla alla journalister som högerfalangister eller liknande verkar vara tämligen tveksamt för att inte rent ut sagt dumt. De allra flesta reportrar berättade vad som hände i sakliga toner med bra röstläge.
Att intervjua Håkan Juholts mamma är inte bra journalistik, inte någon stans. Men massa relevant information har plockats fram av grävande journalister om sossarnas partiledares hyreskontrakt, hans svajjiga hållning i JAS till Libyen och inte minst SD´s hjälp till den sittande regeringen i försvarsfrågan.

Nu har S möjlighet att vaska fram en bra ledare, även om det är kort om tid, som kan samla partiet och hålla fanan högt till 2014. Det enda problemet som jag ser det är att alla bra kandidater och alla som pressen talar med och alla omöjliga kandidater säger nej...... Ta ert förnuft till fånga och säg JA... jag menar, vem skulle inte vilja leda Sveriges största part?

Det behövs en stark opposition för att ge majoriteten en match.

Och om S skulle förlora valet 2014 igen så har dom i alla fall en perfekt ursäkt, partiledaren hade inte tillräcklig tid på sig att förbereda sig.... :)

Inga kommentarer: