måndag 9 mars 2009Min bloggkollega Stefan Mårtensson har stället ett par frågor till mig med anledning av att jag åkte till Linköping;

”Min fråga till dig Fredrik är:
1. På vilket sätt verkar du aktivt för att de klassiskt liberala frågorna får genomslag i praktiskt handling i riks- och kommunalpolitiken?
2. Finns det liberala frågor vi skulle kunna driva gemensamt?
3. Har du ett intresse av att föra en liberal idédebatt, exempelvis via din blogg?”

Den första frågan är svårare än den verkar vid första anblicken.
Jag verkar, på ett personligt plan, för att yttrandefriheten och demokratin skall värderas högt. Olika personer är rädda för olika nya partier och vill ”kväva dessa” medan jag tycker man skall möte de med debatt istället för tystnad.
På riksnivå har jag ”bara” påverkat ”mina” politiker genom påtryckningar i frågor om ex Slussen och Skurubron.
Som en politiker på kommunalplanet är det oftast, inte alltid, inga frågor som direkt rör liberala värderingar som kommer på mitt skrivbord så att säga. oftast är frågorna mer jordnära än så.
Den andra frågan; Det tror jag säkert att det gör. Vi är alla liberaler i grunden.

Den tredje frågan; Jag tycker det skulle varar upplyftande att slunga idéer och tokerier fram och tillbaka mellan olika personer, inte bara oss två, som till slut kanske landar i nått roligt och kanske, vem vet, genomförbart.
Men VAR detta skulle ske, kanske på ett ”riktigt” forum? En blogg är kanske begränsat i sin form. Eller varför inte på LIBERATI.SE eller du kan starta ett "forum för liberala ideer"?
Möjligheterna är enorma, svårigheterna är små.
Bilden har jag lånat från www.forgotston.com/

3 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Liberati ser jag som väldigt belastat vad gäller en seriös liberal debatt. Den dubbla bindningen till Alex Bard och fp.

Jag föreslår "Liberal 2010", obundet och öppet för liberal debatt!

http://liberal2010.blogspot.com/

Fredrik sa...

Som jag sa tidigare,, varför inte ett forum som är ägd av några få? Dom kostar inget, det finns massvis med gratis forum som man kan regga sig på och starta inom 10-20 minuter beroende på datorkunskap. jag tror att forum formen passa bättre än blogg formen

Lars-Erick Forsgren sa...

Liberal 2010 är formellt en blogg, men kan ses som ett forum. "Ägaren" har lagt av, men vi är två andra administratörer, och det är fritt och enkelt för alla som har blogger el ett google-konto att skriva egna inlägg.
Liksom att skriva kommentarer givetvis.