fredag 14 augusti 2009

Allians till varje pris?

Terry Carlbom från Knivsta har i senate numret av tidningen NU en intressant insändare ang alliansen.
Jag delar hans uppfattning i att "Jag har ingen lust alls att få Folkpartiet att framså som ett automatiskt stödparti för våra ibland mycket konservativa kollegor, vilket parti de än tillhör."
Vidare skriver han "Folkpartiet skall, när valresultatet är klart, stå öppen för den koalition som bäst främjar Folkpartiets ideologi och vallöften".
Terry Carlbom har mycket riktigt formulerat det som jag har tänkt, sagt och skrivit vid flera tilfällen innan.
Det känns skönt att veta att vi är flera.

2 kommentarer:

Johan sa...

Då tycker jag du ska ta fasta på oss liberaler i den övriga alliansen oavsett vilket parti vi tillhör. En allians med fyra partier där övervägande delen är liberaler måste väl ändå vara bättre än att regera med de röda. Om du nu satsar dina pengar på S så kan du väl göra väljarna tjänsten att vara tydlig med det. Dvs att en röst på dig kan vara en röst på S.

Fredrik sa...

Hej Johan.
Det är kul att det finns liberaler i "övriga alliansen oavsett parti" Det skulle vara ännu roligare att höra varför ni inte finns med i det enda uttalade liberala partiet?
Jag har inte sagt att jag satsar pengar på S i ett val? Men jag är inte heller säker på att att jag vill vara ett stödparti till ett enda stort parti (Läs moderaterna) utan att få igenom vår liberala politik och vallöften.