tisdag 21 september 2010

Vågmästare i en blockpolitik

Lars-Erik skriver idag på sin blogg ett intressant inlägg.
Han jämför dagen med dåtid och hur FP´s Ola Ullsten ledde en minoritetsregering skickligt. Jag minns inte hur det var eftersom jag är för ung för det.
Däremot kan jag nog påstå att en regering idag ledd av ex FP+MP+KD vore inte en dum idé alls? Att söka stöd hos antingen M eller S i frågor.. hmm... ? Låter inte helt fel att på detta sättet bryta blockpolitiken och kanske kan profilera sitt eget parti lite bättre/mer än det går idag.

Att på det lokala planet prata på samma sätt är nästan enklare eftersom frågorna är så "enkla". Alla partier är i stort sett överens det är nog bara vägen dit som skiljer en aning och det går säkert att överbrygga.

5 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Trevligt att en folkpartist gillar detta mitt inlägg!
Annars har de fp-are som tyckt till om detta varit märkligt svala, eller direkt negativa.

Verkar sitta för djupt i m-sörjan.

Annika Andersson Ribbing sa...

Bra tycker jag. Det Sverige behöver nu är något annat, något som visar att vi som inte är antidemokrater kan lösa uppgiften tillsammans. Blockpolitiken under mandatperioden som gick var stenhård. Det skulle vara förödande om det består, och, är jag rädd, spä på grogrunden för SD m fl populistpartier.

När det gäller synen på lokalpolitiken delar jag din uppfattning Fredrik. Jag har skrivit det många gånger tidigare och gör det igen; Värmdö har stora och svåra utmaningar. Det bästa för kommunens utveckling de kommande åren vore ett BRETT samarbete. V/A, skola, samhällsutbyggnad, äldreomsorg, ekonomin.. Listan kan göras lång på viktiga saker som kräver långsiktiga lösningar.

Ha det gott.

Kenneth Ehrnstedt sa...

Du glömde C, eller kanske inte...

Ola Ullsten varken ledde eller var särskilt skicklig men en minoritetsregering var det.

ad det gäller Värmdö är det som Annika säger, det har vi tjatat om och föreslagit länge, glad att du också hänger på.

Lars-Erick Forsgren sa...

Kenneth E. Ola Ullsten var statsminister och ledde en ren fp-regering 78-79 efter det att Fälldins 3-partiregering spruckit pga kärnkraftsfrågan.
Och jag anser att han var skicklig i många avseenden. Så skicklig att övriga partier till slut måste lägga krokben...
Det gick sämre sedan när det blev en koalitionsregering igen under i och för sig sympatiske Fälldin efter valet 79.

Men du har en snygg blogg, Kenneth. ;)

Kenneth Ehrnstedt sa...

Lars-Erik, tack. Ola Ullstens skicklighet kan man säkert ha många åsikter om, han blev väl ambassadör i Rom sedan? Om nån minns. EN FP regering är väl själva sinnebilden av en minoritetsregering?