torsdag 27 januari 2011

Tala är silver och tiga är guld, eller?

I går var det komunfullmäktige som jag skrev i ett tidigare inlägg.
Och sin vana trogen teg Sverigedemokraterna hela kvällen och röstade med socialdemokraterna. Jag hörde viskas i kulisserna att dom kanske borde byta namn till socialist demokraterna istället men det är säkert elakt förtal.
En annan som inte sa nått var jag.
Jag är däremot inte socialist demokrat, sverigedemokrat eller så egenkär att jag vill höra min röst via högtalarsystemet ideligen.
Kenneth Ernstedt är en socialist som är uppe och talar mycket och oftast klokt.
I ett inlägg på min förra bloggpost liknar han Folkpartiet med sverigedemokraterna eftersom vi inte tog egna ställningstagande. Det är trist att Kenneth som vanligen är ganska vaken och väldigt talför inte märkte att Ami Kronblad fick beröm av hans eget kommunalråd Lars Bryntesson för både ställningstagande och inlägg och att Anders Bergman som är ordförande i värmdöhamnar var aktiv i talarstolen. Även Olle Markstedt var uppe. Den enda folkpartisten som inte visade sig där var jag. Men att tre av fyra var uppe undgick honom totalt. Så man kan undra om Kenneths fokus är på mig? Smickrade i så fall men inte särskilt lönande.
Till skillnad mot andra talare tycker inte jag att talandet i sig är målet. Målet är att föra fram en åsikt. Och om andra redan har sagt det jag tycker så vill jag inte spä på debatten med redan kända argument.

4 kommentarer:

Kenneth Ehrnstedt sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Kenneth Ehrnstedt sa...

Fredrik,

Först några ordningsfrågor;

1, I en bloggpost för en tid sedan hade du synpunkter på hur en annan bloggare stavade ditt namn, det är inte så lättstavat så man borde förstås kolla sådant innan man skriver.
Jag har själv ett namn som låter enkelt men stavas lite svårare, du har stavat det fel.
Tycker du inte att det vore bra om du gör själv det du kräver av andra? I och för sig visade du och dina kompisar att det är inte er bag att göra själv det man begär av andra i frågan om Tyst asfalt i senaste KF, men om du inte klara det politiskt borde du ju klara det som personen Fredrik, alldeles särskilt som du uppenbart tycker det är viktigt!?

2, Du känner inte mig och därför uppskattar jag om du inte uttalar dig som som om du gör det, kommentera gärna vad jag säger eller gör politiskt, i övrigt, shut up. Jag är inte socialist, har aldrig varit socialist och kommer heller aldrig att bli socialist, däremot är jag demokrat, värmdöbo, 5 barnspappa och en massa andra saker.

Nåväl nu till den andra saken, miljöpartisten vad han nu heter skrev ett svar till Sverigedemokraten, vad han nu heter, och du kommenterade det, jag kommenterade din kommentar angående det faktum att SD ”inte hade något att säga i sak” som miljöpartisten skriver. Det går att läsa i din förra bloggpost.

Anders Bergman talade enligt min uppfattning i sin egenskap som ordförande i Värmdö Hamnar inte som folkpartist. Amie Kronblad (hennes namn stavar du också fel) uttalade sig som 1:e vice ordförande i FNU inte som FP. Den som faktiskt uttalade sig utan att ha något uppdrag i frågan var just Olle Markstedt, mitt misstag. Nu har ju både du och Bergman enligt uppgift ombett Olle att byta parti så kanske är mitt misstag förlåtligt, att jag som honom mer som Olle än som FP? Men kul för honom att han räknas in i FP när det passar syftena i alla fall.
Jag gjorde faktiskt ett misstag till, jag borde nämnt att Anders och Amie var uppe men jag tänkte faktiskt inte på att när 3 folkpartister yttrat sig i KF så är det hela 75% av partiet som sagt något.

Du själv fick chansen, jag tänkte genom att apostrofera dig slippa skriva en interpellation om varför du som numera har ett SÄRSKILT ansvar för ungdomsfrågor i kommunen genom din höga frånvaro visat så lite ansvar och intresse för den parlamentariska grupp som utreder frågan om barn i behov av SÄRSKILT stöd. Du nappade inte så det får bli en interpellation i alla fall. Nej Fredrik, mitt fokus var inte på dig, men det är det nu.

Väl mött i en talarstol inom en snar framtid.

Kenneth Ehrnstedt

Fredrik sa...

Kenneth Ehrnstedt, i framtiden kallad KE, tog illa vid sig av min förra blogg post.
Jag kan faktiskt hålla med om det, det är inte kul att verken kallas något man inte är eller att av misstag stava ens namn fel. För att jag stavade hans namn fel ber jag om ursäkt för. Det var inte med vilje.
Att KE´s politiska hemvist inte är socialistiskt är uppfriskande att höra. Då var det frågetecknet uträtat.

Men jag förstår inte riktigt hans resonemang om att man inte talar som Folkpartist utan som ordförande respektive viceordförande i olika organisationer?
Men det kommer han säkert att utveckla strax, var så säker. Talar man som socialdemokrat eller som ledamot av en nämnd? Märkligt resonemang eftersom man sitter vald av en politisk förening alltså är man väl Socialdemokrat respektive Folkpartist? Men KE kommer säkert att påpeka när han går upp i talarstolen när han talar som partipolitiker eller som uppdragspolitiker. Det skall bli intressant att höra.
Sen kan man väl säga att hans sätt att uppfatta hur man apostroferar skiljer sig från mitt. Hade han sagt mitt namn så hade jag kanske ”nappat”.

Det är tråkigt att KE tar så illa vid sig att han använder ord som ”shut upp” och måste skriva i versaler.
Och när det gäller en interpellation om frånvaron så är det KE´s fulla rätt att göra det om något så viktigt som närvaro/frånvaro.

KE hälsar mig ”väl mött i en talarstol inom en snar framtid”.
Tack för det och vi ses.

Kenneth Ehrnstedt sa...

Shut up är en bra gränssättare i en del sammanhang, då behöver man inte påminna om det igen, för det mesta.Utöver nämnda område så får du friskt säga vad du vill, vad mig anbelangar.

Skillnaden på i vilken egenskap man går upp i KF gör jag för att SD inlägget som allt började med handlade om att inte få vara med i nämnder trots (i deras tolkning) tillräckliga mandat utan "bara" i KF.
Och i de fall Anders var uppe var ju glasklart som ordförande i Värmdö Hamnar, Amie kan väl vara diskuterbart men jag lutar ändå åt mitt håll med tanke på ämnet och interpellationens innehåll.
Olle däremot var klockrent som Olle eller FP eller hur det nu ligger till för ögonblicket.

Jag är rätt säker på att jag nämnde både dig och Max vid namn men jag ska göra det tydligare nästa gång.

Versalerna var inte skrikiga utan för att understryka just begreppet SÄRSKILT, det verkar inte som att kommentarsfältet tillåter understreck, i vart fall inte från min dator.

För övrigt tror jag SD bekämpas bäst genom att släppas in i nämnder de kvalificerat sig för, det borde vara en opropblematisk liberal hållning för den som verkligen är liberal.