Skolpolitik - Demokratihot
Nyligen har ett beslut fattats som inte gillades av några i kommunen.
Om man inte gillar det beslut eller för den delen förslag till beslut som finns så kan man göra flera olika saker.
Man kan göra sin röst hör, insändare eller protestlistor.
Man kan stå utanför lokaler och protestera mot ett beslut.
Man kan ta kontakt med en eller flera politiker.
Man kan gå med i ett politiskt part, det rekommenderar jag personligen.
Det finns säkert flera sätt som man kan påverka politiska beslut som jag inte har räknat upp.
MEN man KAN INTE hota politiker.
Under diskussionerna om förändringen i skolan i Värmdö var det olika grupper som agerade på olika sätt, flera av dom som jag nämnde ovan. När det visade sig att förslaget skulle bli ett som gick emot en grupp så rann det över flera av dessa föräldrar.
Det har varit spottloskor, det har varit förtal i kommentarer till artiklar i NVP, det har varit förtäckta hot, det har varit direkta hot och det har varit telefonsamtal mitt i natten. DET ÄR FEL!
Det är inte acceptabelt i en demokrati med demokratiska spelregler. Dessa spelregler säger exempelvis att ingen skall vara rädd för att säga sin mening eller står för sina åsikter.
Om det motsatta hade hänt, om en eller flera högt uppsatta politiker hade hotat väljare, spottat efter väljare och följt efter en väljare till sin bil för att "snacka allvar" med denna då hade det blivit skriverier om det, då hade det blivit en mediastorm.
Men nu verkar det som om Nacka Värmdöposten inte ens anser att det har ett nyhetsvärde när en skolpolitiker hotas med dödligt våld.
Poängen med en demokrati är att alla har möjlighet att påverka beslut men inte med hot om våld. Det hör inte dit. Det enda detta har lett till är att det har skett och kommer att ske polisanmälningar.
Kommentarer
"Om du säger offentligt att du inte håller med oss andra så blir du av med dina uppdrag och/eller så är det sista gången du är med på ett sådant här möte av strategisk art"
menar jag, hot eller inte hot?