tisdag 16 februari 2010

En blogg och politik

Borde bloggare och bloggar berätta sin politiska hemvist?
För ett tag sedan läste jag en blogg som diskuterade alliansen. Det var bra skrivet och välformulerat och det tog ett tag innan jag kom på vilken "sida" i debatten den bloggen stod. Det var först när "allt är fel på era förslag" och "vi har inga andra förslag att komma med" som jag förstod att det var en sosse blogg.
Jag stördes inte så mycket av politiken eftersom den var den vanliga "allt ni gör är fel" utan egna åsikter eller förslag. Det som störde mig var att bloggen inte klart deklarerade sin politiska hemvist.
Om man läser mina kollegor på den lokala arenan så är det bättre eftersom då säger man mer eller mindre klart vilken sida "man hejjar på".
Men denna bloggen liksom smög sig på.
Oskönt, ofint. oetiskt och en massa andra O.

1 kommentar:

Staffan H sa...

Om bloggaren har en klart politiskt inriktad blogg och skriver inlägg därefter är det väl lämpligt att denne tar steget fullt ut och står för sin uppfattning.

Är bloggen i huvudsak vardagsinriktad med blandad personlig kompott ser jag det inte som nödvändigt. Den ev politiska hemvisten kanske lyser igenom här och där, men den bör då få vara bloggarens ensak.