fredag 26 februari 2010

Ett svar!

Jag har fått ett svar från politikern och styrelsemedlemmen Aurora Gullberg ang hennes hemliga blogg.

Hon skriver som följer:
"Hej Fredrik!
Roligt att du hittat till min blogg och till den blogg där jag är medskribent samt att du tycker att texterna är välskrivna.Men att jag är anonym stämmer inte. Du, till exempel, vet ju att det är jag som skriver. Och heter man Aurora Gullberg och döper sin blogg till Gullbergiana så är man knappast anonym. På bloggen Hänt i Värmdö där jag är medskribent undertecknar vi med våra initialer. Att vi inte skriver ut vår poltiska hemvist på bloggen beror på att vi inte skriver som socialdemokrater utan som tämligen nya inom Värmdöpolitiken. Jag står för mina åsikter och skyltar för det parti jag tillhör och att jag är vänsterlibal socialdemokrat. Det framgår klart oc tydligt, svart på vitt på www.gullbergiana.com! Välkommen dit!"

Trist att hon inte ser det som faktiskt är.
Först ser hon sig som ny i inom politiken, men samtidigt så är hon faktiskt både i styrelsen för socialdemokraterna och en driven, får man säga, bloggare på 2 olika bloggar och även ett förflutet i grundskolenämnden. Så jag vill inte påstå att hon är ny, inte enligt mig, inom politiken.

Jag beklagar att Aurora inte ser att det är bloggen "Hänt i Värmdö" jag pratar om och att det är där hon hon är anonym. Trist. På den bloggen, för att förtydliga för Aurora Hänt i Värmdö, undertecknar de sina inlägg med sina initialer. Så tanken är att man skall lita på ett politiskt inlägg där man inte vem som är avsändaren? Men snälla Aurora.... Stå för att det är en socialdemokratisk site och stoltsera med era namn och åsikter. Hur svårt kan det vara ? Eller är det trots allt så att ni skäms för något? Har ni en dold agenda med det ni gör?

Du påstår att ni är opolitiska, för det är så jag tolkar det, så antar jag att ni även kommer att nagelfara de socialdemokratiska utspelen som den med sänkt skatt osv utifrån en opolitisk synvinkel? Eller varför inte redogöra för hur jämstälda S är gentemot alliansen? Jag kan inte se att ni ens har dissekerat Miljöpartiet eller Vänstern i samma fråga. Men om ni INTE tänker göra det så tycker jag att ni i ärlighetens namn skall lägga in er politiska hemvist snarast! Allt annat är fusk och oärligt.

Nej Aurora, tänk om och gör rätt.

13 kommentarer:

Jakob Fritzell sa...

Hur ska du ha det?
Menar du att bloggen Hänt i Värmdö är politisk eller opolitisk? Att inte deklarera partitillhörighet är väl inte samma sak som att vara opolitisk (och om jag inte missminner mig menar du i ett tidigare inlägg att du uppfattar bloggen i fråga som "väldigt politisk").
Sett ur ditt perspektiv ("liber, fri") måste det väl också råda frihet att ha en egen uppfattning som sin egen person och sin egen roll i ett sammanhang? Att uppfatta sig själv som ny i ett sammanhang är en uttryckt subjektiv känsla. Ska den äkta liberalen bestämma över någon annans självbild?
Bloggen "Hänt i Värmdö" är inte hemlig och skribenterna är inte anonyma. Det är helt enkelt bara en bra, välskriven och informativ blogg om hur Värmdö fungerar.
Läs och lär eller låt bli.

Fredrik sa...

Det är klart att den bloggen är politisk och jag tycker man skall, i ärlighetens namn, säga att man är det. Bekänna politsk färg så att säga.
Du skriver att bloggen är bra, välskriven och informativ, det tycker jag med särskilt om man vill ha ensidig socialdemokratisk propaganda mot alliansen. Det finns vad jag kan hitta i alla fall inte ett dyft om oppositionen.

Det är klart att Aurora får tycka (subjektivt eller objektivt) vad hon vill om hon är ny eller inte, det är också därför jag säger (subjektivt) att jag anser inte att hon är ny inom politiken, inget annat. Det hedrar socialdemokratin i Värmdö att de tar in en tämligen ny person i sin styrelse.
Jag anser fortfarande att Bloggen är hemlig eftersom man inte vet vem som skriver eller står bakom den.
Finns det en dold agenda bakom Aurora´s agerande?

Jakob Fritzell sa...

Gå in på fliken "Om bloggen" på nämnda blogg så står det - svart på vitt - vilket namn som döljer sig bakom vilken signatur.

Det står också att bloggarna är politiskt aktiva i Värmdö.

I beskrivningen av bloggen står vidare - helt klart och tydligt - att bloggen "granskar hur allianspartierna arbetat i förhållande till sina utfästelser". Det är alltså själva tanken med bloggen.

Hur hemligt är det?

Fredrik sa...

Och se på den.. nu står det även vilka som döljer sig bakom de olika förkortningarna. Den informationen har inte stått där tidigare, det hedrar Aurora att hon har ändrat och då skrivit till namnen. Jag noterar att Jakob också använder sig av "döljer" det tackar jag för.

Då återstår det bara att Jakob eller vem det nu är ser till att det klart står att det är en socialdemokratisk site.
Nu har ni börjat backa, ni kan lika väl ta steget fullt ut. Om siten skall granska Alliansen så är det väl klart och tydligt att den är Socialdemokratisk? Dölj inte er läggning, visa ert sanna jag.

Aurora Gullberg sa...

Hej, igen Fredrik! Jag är mycket riktigt socialdemokrat. Men jag är också en privatperson, Värmdöbo och tyckande och tänkande människa. Det känns viktigt att skilja på det. När jag skriver på Hänt i Värmdö gör jag det inte som socialdemokrat utan som en politiskt reflekterande person. Men jag döljer inte att jag är socialdemokrat.

Vet du vad? Vill du gästblogga på Hänt i Värmdö? Jag föreslår att vi debatterar Socialdemokraternass förslag om sänkt skatt som du själv nämner. Du får första ordet. Skicka din text till min privata e-postadress: aurora@gullbergiana.com så publicerar jag den och kommer med ett svar!

Varmt välkommen till Hänt i Värmdö Fredrik!

Jakob Fritzell sa...

Jag ("Jakob eller vem [jag] nu är" - vad menar du med det?) är inte medverkande i Hänt i Värmdö. Jag läser bloggen. Gärna dessutom. Det är därför jag vet vad som står där.

Och jag tycker att jag själv är ganska klar med var jag står. Hade du bemödad dig med att läsa min blogg torde det vara tydligt även för dig.

Läser du ens texterna innan du bestämmer dig för vad du ska dra för slutsatser eller ser du bara till författarens eventuella partitillhörighet? Det är faktiskt inte bara vi uttalade socialdemokrater som är bekymrade Värmdöbor den här mandatperioden.

Fredrik sa...

Tack Aurora för passningen.
Men jag står över. Jag vill faktist inte medverka på den siten som jag faktiskt anser är socialdemokratisk oavsett vad ni själva tycker :-) Inget illa ment. Jag anser fortfarande att Bloggen "hänt i värmdö" är bra och redigt skriven men borde ha en partisymbol och inte vara hemlig. Men tack igen, väldigt trevligt. kan du inte skicka passningen till Stefan Mårtensson? Han är skickligare på mig att skriva och formulera sig. han har juh också viss knytning till siten redan :)

@jakob: Jag är ledsen för att det var lite tveksamt men min skrift. Vad jag menade var att jag var inte säker på om det var du (jakob) eller någon annan som hade ändrat texten, inget annat. Och Nej, jag har inte läst din blog för jag vet nog på ett ungefär vad den innehåller.

Jakob Fritzell sa...

Your loss... Keep an open mind! ;-)
Och ha en trevlig helg.

Fredrik sa...

tack jakob och dessamma till dig... begge sakerna ;) Läs allt kritiska ögon :)

Aurora Gullberg sa...

Tråkigr Fredrik att du inte vill ta den debatt om Socialdemokraternas förslag om sänkt kommunalskatt som du efterlyser. Självklart är Stefan Mårtensson välkommen att gästblogga men det innebär ju inte att inte du också kan skriva på Hänt i Värmdö. Ni är välkomna som gästbloggare båda två! Procentuellt sett skulle du ju på så vis medverka till att göra siten mindre socialdemokratisk.

Avslutningsvis kan jag bara upprepa: Jag är, som du själv redan påpekat, socialdemokrat, ledamot i Socialdemokraterna i Värmdös styrelse, tidigare socialdemokratisk ledamot i grundskolenämnden och arbetar som politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Värmdö. Det är således inte någon hemlighet att jag är socialdemokrat.

Om min partitillhörighet enligt dig medför att allt jag säger, gör eller rör vid bör stämplas med sosserosen så får vi nog enas om att vi är oeniga i den frågan. FP-stämplar du allt som du gör, säger och rör vid?

Ser fram emot att läsa något som är undertecknat av dig och Stefan Mårtensson på Hänt i Värmdö. Och ni får gärna skriva era partibeteckningar. Men det kommer inte att göra bloggen folk- eller centerpartistisk. Bara politisk.

Fredrik sa...

oookey... det som var hemlighetsfullt var att ingen av skribenterna vågade eller ville ställa upp och berätta vem dom är. Det var det jag tyckte var trist. Och Aurora om du skriver under med ditt eget namn så blir det genast mer politiserat än om du använder pseudonym. Om jag skulle gå ut på gatan och kräver höjd skatt, eller annat nonsens,, så blir det mottaget på ett helt annat sätt än om vemsomhelst gjorde det, det måste du väl hålla med om?
Än mer märkvärdigt att en av socialdemokraternas politiska sekreterare ger sig in i blogg världen anonym?
Sen är det väl så att siten skall skärskåda alliansen och inte oppositionen? Så redan där kan verken jag eller Stefan debattera om olika märkliga utspel från oppositonen, det skulle gå emot sitens existens berättigande. :)

Aurora Gullberg sa...

Jag har aldrig bloggat under pseudonym eller anonymt.

Visst vill mina bloggkollegor på Hänt i Värmdö och jag skärskåda alliansen. Men det innebär inte att vi inte vill ta del av alliansens argumentation.

Framförallt tror jag att alliansens argument och tankegångar kring den gångna mandatperioden är av intresse för Värmdöborna. Du har ju faktiskt själv efterlyst att Hänt i Värmdö ska "nagelfara de socialdemokratiska utspelen som den med sänkt skatt osv".

Jag själv har inga problem alls med förstå logiken i Socialdemokraterna i Värmdös budgetförslag om sänkt kommunalskatt. Därför tror jag att det blir mer intressant för läsarna att ta del av din och Mårtenssons syn på saken.

Så Fredrik, du och Stefan Mårtensson är alltjämt välkomna att blogga på Hänt i Värmdö!

Kenneth Ehrnstedt sa...

Hej Fredrik, du skriver i din presentation att "Liberalism (av latin liber, fri) är en samhällsåskådning och politisk ideologi med individens frihet som grundläggande värde."

Denna frihet kanske inte omfattas av hur man undertecknar blogginlägg men borde den inte det?