lördag 13 februari 2010

Fredrick "URSULA" Federley


Fredrick Federley har kommit ur garderoben? Nä, men han visar i alla fall att han har svårt att skilja på vad han gör. Det bevisar bara att han borde hålla sig till en enda sak. Man eller kvinna, politiker eller lobbyist
Att han (fredrick eller ursula som hans alterego heter, bild bifogas) både gillar starksprit, inreder en egen bar (på nattklubben rose i stockholm) och vill sänka skatten på alkohol är ett problem. Är Fredrick köpt av spritvärlden?
Kan man verkligen lita på honom i framtiden att han har väljarnas bästa för ögonen? Om Fredrick/Ursula vill arbeta för att sänka skatten på alkohol borde han inte i så fall säga det och börja arbeta för, i detta fallet, Smirnoff?
Jag tycker det är ett problem när en politker på detta sättet talar med kluven tunga. Fredrick Federley har visat sig vara utmärkt i andra sammanhang men detta var ett snedsprång av kollosal förmat.
Jag vill bara påpeka att tills det att vi har löst problemet med ungdomsmissbruk kan vi inte sänka skatten. Vi får komma åt smugglingen och gränshandeln på annat sätt.
En bloggande allianskollega skulle säkert vågat sig på ett satiriskt stycke om Centern, dragqueens, otydlighet och dubbel moral eller ett stycke som nedan.
Jag har fått rapporter om 2 östtyskakvinnor som kallade varandra för stefannie och hannsi har setts argumentera vildsint i Gustavsberg. Det de pratade om var tydligen vem som skulle köra bilen, en VW av okänd årgång. Tillslut vann dock Stefannie och körde vidare in i solnedgången.
Nu är jag inte lika skicklig som min kollega så jag skulle aldrig våga skriva något sådant......

1 kommentar:

Staffan H sa...

Han verkar ha många olika sidor av sig själv som drar och sliter i honom. För min del får han uppträda som vad f-n han vill, men som politiker övertygar han inte. Bäst vore nog om han höll samtal med sig själv om vilken fot han ska stå på och hur han ska nå dit samt vilka konsekvenser han i så fall måste ta av detta.

Skatten är ett bra styrmedel för att hålla alkoholkonsumtionen stången, men på sikt tror jag att andra åtgärder måste till. Vi har en tradition av att förhärliga alkoholen och dess verkningar. Jag tycker förvisso att öl och vin är gott, men däremot inte sagt att jag har gjort det till en sorts livsstil. Det är drickandet i tid och otid man måste komma åt liksom alla svepskälen för att få supa till så fort man är ledig. Många gånger döljs andra problem bakom drickandet; flaskan blir en sorts lyckopiller för många.