Jag är betänklig

Jag tittar runt i "bloggosfären".

Där möts jag av en del otäcka tongångar.

Jag måste säga att jag börjar känna en viss avsmak och avsky mot hur vissa skriver om folk jag är bekanta med.

Att jämföra olika personer med 300-åriga förfäder känns värre än när nazisterna skulle klargöra huruvida man var "Juden Frei" eller inte. Även om det kanske är gjort med en glimt i ögat så märks det inte.

Jag tycker inte om detta klimatet som jag inte anser hör hemma i en demokrati. Är det meningen att vi skall gräva skit om politkerna ner till 300 år sedan inför valet? Det finns fler blåblodiga politiker i denna kommunen då.

Jag kan då säga att jag har både polsk och preussiskt blod i mina ådror samt att jag är till 6:te eller 7:nde generationen infödd stockholmare.

Kommentarer

Anonym sa…
Är det inte minst lika betänkligt att en annan i din bekantskapskrets hängs ut på sitt partis hemsida med sin ordförande som undertecknad?!?
Anonym sa…
Hej,
Ska man tolka det som att du anser den andra bloggaren vara nazist?
Fredrik sa…
Då skall jag försöka att svara på frågorna.

@Bengt; Nej

@Riddarhuset; Jag vet inte vad du menar? Kan du precisera?
Anonym sa…
Läs på moderaternas hemsida.
Fredrik sa…
hmm om du menar Jan Dolk?
Han började väl den debatten genom sin insändare i NVP antar jag?
Anonym sa…
Fråga honom. Hans historia förskräcker och styrks när man läser moderaternas hemsida. Betydligt mer förfärligt än det du skriver om, där någon försökt idka humor och allmänbildning i ett inlägg.

Som borgerlig väljare i alla år är det beklämmande att tvingas ta en sossesedel i kommande val. Tyvärr ser det inte ut att finnas något alternativ eftersom de vettiga borgerliga röster som hörs synes uppfattas som obstruerande istället för rättmätigt kritiska.

Sopa-under-mattan-metoden är pinsam. Jag hade blivit röstskolkare om det inte vore för risken att därmed hjälpa sverigedemokrater. Det minst dåliga blir då att rösta på Brynte&co. TROTS att de är socialdemokrater. Det vill inte säga lite om hur uselt och unket det är i den moderatdominerade alliansen här.
Fredrik sa…
Ja vad skall man svara på detta?
Först, eftersom jag inte vet vem du är så kan jag bara säga att jag har pratat med Jan Dolk flera gånger i månaden om hur det har varit inom det Moderata partiet och jag vill gärna tro att jag har stöttat honom i hans beslut att "komma ut".
Att det var humor i Stefan Mårtenssons blogg har jag redan sagt att jag har missat och ber om ursäkt för det, allmänbildande är det också.

Att du tycker det är beklämande att tvingas (behöva) rösta på Socialdemokraterna i nästa val må så vara men det är trots allt ditt val att göra det. Jag skall göra ett löfte här och nu.... Jag tänker inte försöka hålla på med populistiskt röstfiske i valet 2010och tänker inte börja här.
Du skall rösta på det parti som bäst passar dig och det du vill se för Värmdö i framtiden, inget annat. Sen är det väl med det som med alla andra partier, inget parti passar en till 100% men man röstar för det som passar bäst med ens åsikter?

Jag för min del kommer att aktivt arbeta för en kommun med mer inslag av Folkpartistiskt tänkade än det är idag efter valet 2010.

Populära inlägg i den här bloggen

Igår var det fin fint, idag är det blää

Skyddsrum

Ishallar x3 eller vad?