onsdag 9 juni 2010

Klargörande

Igår fick jag äntligen veta.
Jag fick veta vad det krävs för att bli en "sommar pratare".
Inte för att det, denna sommar, kommer att saknas sommarpratare med valtider och allt. Men det klassiska programmet "Sommar" presenterade sina pratare. Som vanligt var det en hel drös med folk som jag visste vilka dom var och vad de hade gjort, det fanns en hel del som jag inte visste vilka de var eller vad de gjort.

Och sen så fanns det Annika Östberg.

En brottsling, som har sonat sina brott, men trotts allt inte mer eller mindre än en brottsling. Hon är dömd och har sonat sitt brott efter 28 år.
Men varför skall hon sommarprata? Det finns, säkert, ett hel drös med andra brottslingar som har suttit lång tid i svenska eller utländska fängelser.
Hon har inte gjort nått!
Under sina 28 år i fängelse så skapade hon inget vad jag vet.
Hon har inte gjort nått för att förtjäna detta!
Jag ser hellre att en av de 500 svenskar som har tjänstgjort i den Franska Främlingslegionen kommer till tals. Eller några av de svenskar som har kommit tillbaka från tjänstgöring i Afghanistan nyligen eller Kongo då. Eller, för att fortsätta det inslagna temat, varför inte Peter Lang som är Svensk och tjänstgör i Amerikanska marinkåren?
Eller varför inte en av de 10 000 tals personer som varje dag sliter och släpar inom äldrevården, sjukvården eller hemtjänsten? Leta upp en undersköterska som har arbetat i 28 år som undersköterska och låt henne komma till tals!
Det finns en massa massa massa människor som har gjort mer än vad Annika Östberg har.

Hanna Lager säger; sluta dalta.

3 kommentarer:

Kenneth Ehrnstedt sa...

Jag tror Hanna Lager vill sommarprata själv, hoppas det inte blir så för hon verkar inte ha något vettigt att säga. Vem som ska sommarprata eller inte avgörs rimligen av det bedömda intresset för hur många som vill lyssna!?
Sommarpratet är väl knappast någon sorts "belöning för gjorda insatser" utan snarare "berätta din story" där man väljer de som har en sådan.

Varför ska Viveca Sten prata, hon skriver ju extremt mediokra böcker, Per Holknekt, det finns väl andra entreprenörer som är intressantare, Natasha Illium-Berg skjuter vilda djur för nöjes skull och mot betalning, Christine Meltzer, vad har hon gjort som någon minns? Percy Barnevik, näringslivets kanske största roffare någonsin. Lena Olving vice VD på SAAB eeehhh?

Låt oss bedöma om det var bra eller dåligt med Östberg när hon pratat färdigt, och dom andra också. det är bara lyssnarupplevelsen som avgör om det var "rätt" sommarpratare, inte Hanna Lagers skitnödiga moralpanik.

Fredrik sa...

Hej Kenneth
Alla dom du räknar upp har åstadkommit något... Något alls under sina senaste 28 år.
Annika har inte det, förutom att dressera hundar har jag fått reda på i efterhand.
Jag skulle faktiskt hellre se om SR kunde hitta ett vårdbiträde som hade arbetat i 28 år i låtit henne komma till tals....
Att låta en dömd brottslig på detta sätt komma till tals låter fel. För att då inte dra in Dawit Isaak i det hela. Då kommer vi till en dimension "tyst diplomati" mot "skrika i medierna"... låt oss hoppas att det inte tar 28 år innan Dawit Isaak kommer till tals i Sommar..

Kenneth Ehrnstedt sa...

Men det handlar ju inte om vad man åstadkommit utan om man har en historia att berätta, där kvalar Dawit in absolut men även Annika, Sen om hennes historia inet är intressant för Hanna Lager har ju inte med saken att göra. Dawit Isaac sitter så länge Reinfelt och Bildt inte gör något.