fredag 11 februari 2011

Ny i politiken

En partikamrat till mig har skrivit gott om mig och för det blir jag inte bara stolt och tacksam utan väldigt varm inombords.

Hennes överskrift är "Ny i Värmdöpolitiken".
Den fick mig att börja tänka.
När blir man gammal i politiken?
Är det bra att bli gammal i politiken?

På det första frågetecknet kan jag inte svaret. Men låt mig fundera högt... Jag vet inte om det har med den fysiska ålderna att göra? I mitt parti har vi en medlem som är en bra bit över 65 och han är väldigt på hugget och har kunskap. Då kan det inte ha med den fysiska åldern att göra.
Kan det ha med den tiden man har varit politiker att göra? Det finns politiker, på båda sidor om bordet, som aldrig har varit i "verkligheten". Kan de bli för gamla i politiken? hmm.. Kan en politiker som inte vet hur det är att äta från lunchlåda leda de som äter från lunchlåda?
Jo, en politiker som inte har varit i "verkligheten" blir nog fortare gammal i politiken än en som har varit där men alla kan bli gamla och trötta som politiker oavsett den fysiska åldern.

Är det bra att bli gammal i politiken då?
njae... Men vi politiker måste också få lov att åldras och vi måste också kunna dela med oss av ålderns visdom, om vi har hittat eller fått den.

Jag kan nog faktiskt säga att jag inte känner mig verken ny i politiken eller särskilt gammal heller.


En anna blogg kollega, Stefan Mårtensson, har namngivit mig till "broder tuck". Jag sökte lite på nätet och hittade ett par passager som jag finner synnerligen tilltalande.

"Han ofta framställs som en karaktär kärleksfull människa som inte kunde överleva den tuffa och regler för livet i ett kloster. "

och

"May Day spelar från 1475 och 1560 berättar en historia så mycket som Robin Hood och Curtal Friar , där Tuck har kastats ut från sin begäran om brist på respekt. Han är en älskare av mat och dryck, och ansluter sig till bandet för att bli deras präst. "

Nåväl nu har Stefan Mårtensson, i skydd av "bloggens skribent", kommenterat och/eller namngett snartnog alla politiker eller politiskt aktiva i kommunen och även rangordat dom från 1 - 25.

Det är dags att betala tillbaka med samma valuta och med samma ton. :) Även om jag inte har samma talang för sarkasm som Stefan har vill jag prova.

Stefan Mårtensson har avgått eller blivit avsatt som politisk sekreterare i Värmdö Centern, det finns olika varianter på den historiska beskrivningen.

Jag skulle nog vilja fortsätta att kalla honom för, Stefan.
Om man tittar på betydelsen av namnet så betyder det 'krönt, bekransad' men att "Just nu är trenden snabbt nedåtgående". Sen så spär det på att den första kristna martyren var en Stefan.
Därför behöver man inte anstränga sig utan vi bara fortsätter att kalla Stefan för Stefan.

Från Broder Tuck till Stefan/ :)

2 kommentarer:

Kenneth Ehrnstedt sa...

Det beror väl lite på vad man lägger i begreppet ny.
Ny och oerfaren eller ny och nytänkande.
Det första går över,det andra kan bestå ett helt politiskt liv.

Filip sa...

Även en av de första svenska martyrerna hette Stefan, eller då i svensk form: Staffan (japp, stalledrängen). Vill minnas att han var Dalarnas apostel.

När det gäller ny, så hoppas jag att det syftar på nån som kommer in med nya idéer. Det är nog lättare att göra när man är oerfaren (för man veta inte vilka tår man trampar på), men somliga är begåvade nog att kunna göra det hela livet. (Trampa på tår alltså. ;)