fredag 1 april 2011

Problem i Kommunfullmäktige

Det var KF i veckan. En trist tillställning i alla fall om man får tro dom som var där och inte fick någon form av ersättning. Flera olika ämnen debatterades, skulle den pedagogiska pengen ändras och en GC väg i Hemmesta. Det var folk där för att lyssna på vissa delar men så fort som debatten om deras specialintresse tog slut så gick man, förståeligt. Men.. Det är ett problem. Det är ett problem att att våre medborgare inte vill, kan eller orkar vara kvar under hela fullmäktige mötet. "S:t" Stefan Mårtensson har skrivit om detta här och menar att det är debattformen som skrämer bort. Det kan vara det men det kan också var så att vi använder oss av internspråk. Vi säger KS, KF, FNU, presidium och ordföringar. Det finns säkert andra ord också. Ett språk som endast de invigda känner till. KF´s presidium kanske skulle ge ut ett uppslagsverk?

2 kommentarer:

Kenneth Ehrnstedt sa...

Det är väl hyggligt rimligt att folk lämnar när "deras fråga" är avklarad? Större delen av ledargarnityret i Koalitionen lämnade när det diskuterades barn och pengar, DET är ett problem Fredrik. Ett verkligt stort problem.

Fredrik sa...

Tack för kommentaren.
Det är klart att det är rimligt att folk med special intressen lämnar när "det är klart". jag menar att det är ett demokrati problem att vi inte har fler åhörare. Det är ett stort problem.
Att du vill vrida det till en annan fråga får vara för dig.