onsdag 7 april 2010

Äldreboende.

Jag har tidigare berättat om min far som är äldre. Idag läser man i aftonblaskan att en eller annan paragrafryttare inom en kommun har fått rätt. Man har tvingat ett par som har varit tillsammans i 63 år att bo isär.
Till vilket pris kan man tänka? Är det värdigt? Min mor dog för snart 10 år sedan så min far kommer inte att uppleva detta, tack och lov, men alla andra?

Par som lever tillsammans ska inte behöva skiljas åt de sista åren av det gemensamma livet. Jag tycker att det ska rymmas även lösningar inom äldrevården för de par där vårdbehovet skiljer sig mellan parterna. Vi måste hjälpa våra äldre, dom som födde och matade oss, tröstade och skrattade med oss, tog med oss på semester och ledde oss in i vuxenlivet.

Detta kan inte vara en partipolitisk fråga. Mona och Fredrik älskar säkert sina föräldrar lika mycket som du och jag gör.
Äldre- och folkhälsominister Maria Larsson (KD) är "beredd att titta på en lag"........ Mannen är 94 år gammal, jag hoppas att lagen träder i kraft innan det är försent för detta paret.
Agera nu.

Linköpingspolitikern Linnéa skriver att parboendegarantin är självklart!
Även Mattias , Hans, Rasmus, Carl, NiklasHär är ett annat exempel på en paragraf ryttare som säkert har rätt men han har ack så fel också.

****************UPPDATERING 100408****************
Idag, torsdag, har Barbro Westerholm och Folkpartiet publicerat en rapport som visar att bara 44 kommuner kan garantera äldre att få leva tillsammans livet ut när väl den ene hamnar i ett ärldreboende. Hon föreslår en lag för att komma tillrätta med problemet. Seved Monke, Mark Klamberg, Andreas Froby och Rosie Rothstein har kommenterat förslaget.
*****************

3 kommentarer:

Amie sa...

Håller med! En riktig folkparitstisk fråga, att vara påstridig om de svaga, att föra talan för de som inte alltid hörs, genom andra kanaler som fack eller andra intresseorgansationer. Danmark är väl ett förgångs land i denna fråga? Rätta mig om jag har fel.

Amie sa...

Syftade på Danmark som föregångsland för makar att leva ihop!

Kenneth Ehrnstedt sa...

Jag tror som du Fredrik, detta är inte partifråga utan anständighetsfråga, det utesluter möjligen SDs stöd.