Lärarlegitimation.

Idag bloggas det friskt om yrkeslegitimation för lärare. Jag har arbetat som vikarie och vad jag förstår så är det inte korttidsvikariat utan längre vikariat och anställningar som man hugger på och skall komma åt på detta sätt, om det är så är det bra annars skall man nog tänka om lite.

FP och Alliansen ett steg i rätt riktning, man inför från och med 2012 en yrkeslegitimation för lärare och förskolelärare.
Alltid rött alltid rätt (V) hänvisa förslaget till vänstern och fortsätter med att såga sitt egna förslag(?). Roger Jönsson (S) är positiv men samtidigt negativ. Substansen i anklagelserna kan ni läsa mer om hos Mats Gerdau (M).
Läs vad andra bloggar skriver om lärarlegitmationen: Runo Johansson, Mats Persson, Helena von Schantz, Kent Persson, Nina Larsson, Roger Haddad, Seved Monke, C. Fagerberg och Törnqvist.

Kommentarer

Inte för att vara sån men dels är jag rätt ofta emot sosseidéer och ibland även vänsterpartistidéer, trots att det är vänsterpartist jag är.

Jag är av åsikten att det behövs fler vuxna i skolan men jag misstänker att du är omedveten om att lärare inte är de enda vuxna som jobbar inom skolan. Mao så är det självfallet bra med utbildade lärare, men de är inte de enda som skapar en bra skolmiljö.
Fredrik sa…
Hej Jerker och tack för dina kommentarer.
Det är roligt att höra att du ibland ser fel inom de rödgröna, inte heller jag anser att allt som Alliansen kommer med är bra.
Du har däremot fel om mig och skolan eftersom jag har själv vikarierat, korttid, under 2 terminer och min sambo arbetar nu i skola. Så jag vet visst hur mycket alla vuxna i skolmiljön gör, från mattanter, städare till vaktmästare och rektorer. De skall synas. Men jag tycker inte att det ena utestänger det andra?
Är det fel att anställa kamratstödjare samtidigt som man har "licensierade" lärare?
Självfallet är det inte fel. Men alliansen har knappast den insikten som du verkar ha och jag har inte hört något om att försöka få tillbaka de vuxna som försvunnit från skolans värld.

Populära inlägg i den här bloggen

Igår var det fin fint, idag är det blää

Skyddsrum

Ishallar x3 eller vad?