Kulturen är viktig.

Ohlyansen påpekar att kulturen är viktig och presenterar idag en rad olika förslag för att stödja kulturen.
Ohlyansen kommer att återinföra de fria inträdena på statens museer och komplettera med att andra museer kan söka bidrag för att sänka priserna. Bra!

En annan del i uppgörelsen kallar de rödgröna för ett "barnkulturlyft", en satsning på kultur för unga. Alla barn och ungdomar ska ha möjlighet att själva uttrycka sig och få lära sig och prova på om något passar bättre än något annat. Det har vi redan i Värmdö och mer kommer att komma under nästa år.

Vidare vill man digitalisera stora delar av kulturen, ex SVTs ljud och bildarkiv, och göra dessa tillgängliga för den stora publiken.

Man vill också ha fler läsfrämjande insatser. Vilket också är bra. Utslagningen i skolor kan till en del förklaras av svårigheter med att läsa och skriva. Det är viktigt att kunna stödja barn och unga i deras läsande, även för att kunna få dem till att läsa mer.

Jag saknar att vi kanske skulle inrätta ett pris till årets dataspel? På samma sätt som Sverige är en stor exportör av musik är vi, kanske större?, exportör av dataspel. Detta borde uppmärksammas genom att instifta ett pris liknande Grammis.

Samnmanlagt är det bra förslag, det enda dåliga är att det inte är våra förslag. FP borde ha ägt flera av dessa frågor.

*EDIT*
Jag är inte ensam, bara dåligt påläst. Nu är vi i alla fall 2 sanna liberaler som vill mer med kulturen.
Rasmus Jonlund har redan skrivit om detta 2 ggr.

Media: DN, SvD x2, SVT, SR.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Löftesbrytare och löften

Dagen är kommen.

Konsekvensanalyser.