Balanskonstnär

När man som ett nytt, friskt uppstickarparti vill ha en vågmästarroll efter valet är det dags att redan nu börja balansera. Redan nu måste man sträcka ut handen åt alla håll för att få stöd och kunna hålla balansen när det börjar bli valtider och kanske efter valet också.

Hur skall man kunna lita på att nya partiers företrädare inte dom också börjar hoppa från eventuella platser de kan få? Eller inte följer överenskommelser man har?

Man kan undra vad skärgårdspartiet tyckte om vindkraftverket? Det var märkvärdigt tyst. Dom kanske inte var överens internt så man valde att inte säga nått.

Jag förstår att de inte ens var på plats för att höra vad som sades av njord för ett tag sedan. Eller kan det vara så att frågan är för inflammerad att de i sin väljarbas inte har stöd för det alls?

Jag funderar lite på dessa nya partier som har stuckit upp här på Värmdö.

Skärgårdspartiet och Mitt val värmdö.

Skärgårdspartiet och dess Partiledare, ja han titulerar sig verkligen det, Partiledare, verkar aspirera på platsen som Direktdemokrati eftertraktade.

De skall bli inlyssnande och prata med alla innan beslut fattas. Då har man ingen aning om vad de vill långsiktigt med kommunen och utvecklingen? Lite dagsform? Vad tycker våra medlemmar just idag i en specifik fråga? Vindflöjel?
Hur ställer de sig till en eventuell utbyggnad av vindkraft i skärgården? Det vet vi inte för de svarar inte på det. De skall väl prata med sina medlemmar och samråda på alla håll och kanter innan de kan ta ställning. Jag skall vara tydlig att för min egen del är jag för allt som kan minska CO2 utsläppen, vindkraft, solkraft eller kärnkraft i en lämplig mix. Skall vi ha vindkraftverk i skärgården som inte ens är synliga från Sandhamn? Ja, om de kan lösa problemet med kabeln till land. Vad tycker de om de ekonomiska förutsättningarna? Hur ser de på Gustavsbergs Centrum eller Brunn Centrum eller ingarökrysset?
Ingen som vet.

Det andra uppstickarpartiet har postat en del saker på deras FB sida i alla fall. Det är bra, det ger intressant läsning på kalla kvällar.

Det är dels ett upprop om Hemtjänsten (det förtjänar ett eget blogg inlägg) och dels ett svar inlämnat till kommun ang översiktplanen.

Jag har i ett tidigare blogg inlägg beskrivit deras iver att gå över huvudena på fastighetsägare och leda trafik i områden som inte är gjorda för det eller gå in på privat mark och i Gustavsbergs centrum ” dessa i närtid uppfräschas då risk för förslumning är uppenbar pga av slitage, tomställda lokaler och bristfällig belysning.” samt i Hemmesta centrum ” Snarast måste insatser göras för att fräscha upp i centrala Hemmesta i avvaktan på att planarbetet blir klart.”. Båda dessa markområden är privatägda och skulle alltså leda till att kommunen begår brott om man genomför ”insatser” eller ”uppfräschas”.

Det är väldigt socialistiskt och med dagens lagstiftning helt olagligt.

Missförstå mig inte. Det finns säkert flera områden i kommunen som fastighetsägarna eftersätter men då måste insatser göras tillsammans med dessa. En av deras företrädare föreslog någon form för stormöte och det låter bra, under förutsättning att fastighetsägarna och intressenter kan vara på plats. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Igår var det fin fint, idag är det blää

Skyddsrum