fredag 30 april 2010

Opinonsundersökning

Idag presenteras DN/Synovates aprilmätning.
Ingen rolig läsning, inte alls.
Signaturen "livet leker igen" på Expressen kommenterar eländet väldigt träfande tycker jag.
"Vi vill inte ha skattehöjning på bensin.
Vi vill inte ha lagstadgad pappaledighet!
Vi vill inte ha förmögenhetsskatt!
Vi vill inte ha ökat skattetryck på vår inkomst!
Ändå tänker vi rösta rött! Frågan är vem som är dummast politiker eller väljarkåren? "

Den mätningen gjordes, om jag kan läsa rätt, under det att Ohlyansen presenterade sin budget, så den reaktionen är säkert inte med.
Men den reaktionen motsvarar inte dryga 8%
Att S har sitt sämsta resultat sedan 2006 är förståeligt, jag tror inte att deras väljare är glada för den oheliga Ohlyansen och vad det medför.
Men det motsvarar inte dryga 8%.
DN/Synovates opinionsanalytiker Nicklas Källebring påstår att om alla som ligger på sofflocket skulle rösta skulle det innebära ett par %-enheter.
Men det motsvara inte drygt 8%.

Valet avgörs på valdagen säger alla och det stämmer väl. Men kommer verkligen alliansen att klara detta hoppet? Jag tror det, jag hoppas det och jag vill det. Jag hoppas det räcker att vi får igång alla soffliggarna om vi kan väcka alla soffliggare som inte vill ha högre skatter så har vi en chans....
Fast de e klart.. de e långt kvar till valet och jag har inte börjat med min personvalskampanj ännu. :) Det måste vara värt 8% minst.... :D

2 kommentarer:

Helena von Schantz sa...

Det var skönt att få förklaringen till de dåliga siffrorna. Slut med latmaskandet och igång med kampanjen, sålunda. Varför inte ett eget liberalt Rädda Rut tåg i Värmdö i morgon?

Fredrik sa...

Hej Helena
:) "rädda Rut"... på "deras" dag ;) Det vore nått :D
Jag hoppas att vi inom FP kommer att göra en annorulnda valkampnaj här i Värmdö. Problemet vi har är att vi inte rä så många som kan kampanja :) Men "vi få, vi tappra"..