torsdag 27 maj 2010

Ohlyansens flummiga utrikespolitik.

Världen ser på den koreanska halvön och håller andan.

Afghanistan vilar ett bedrägligt lugn.Då tycker Ohlyansen att det är rätt läga att Sverige skall kräva att USA skall lämna tillbaka alla baser i hela världen.Enligt Sveriges fd Ambassadör till Nordkorea är det ett recept på att destabilisera hela Ostasien. Den destabilisering som en Amerikans reträtt skulle åstadkomma går inte att överblicka. USA´s militär och USA´s kärnvapenparaply har avhållit länder som Japan och Sydkorea att skaffa kärnvapen.Allt detta vill Mona Sahlin offra på altaret för att blidka Lars Ohly.

För vi kan alla vara överens om att det måste komma från Vänstern att USA ensidigt skall lämna alla sina baser världen över.

Att S-utrikestalesmanen Urban Ahlin försöker skyla över och tona ner utspelet (övertrampet) med ord som "utopiskt" och "tar väldigt, väldigt väldigt lång tid" gör det inte mindre allvarligt. Är det rätt att göra ett politiskt ställningstagande när det både är utopiskt och skall ske på oöverskådligt lång sikt?

Är det denna typ av löften som vi kan förvänta oss från Ohlyansen kommer till makten?

Är det detta vi kan förvänta oss av en regering med Lars Ohly?

Är det denna typ av offer som Mona Sahlin är villig att göra?En rödgrön röra med Lars Ohly verkar var ett mindre och mindre aktuellt och stabilt regeringsalternativ.Jag vill tro att de socialdemokratiska väljarna straffar Mona och partitoppen för deras tilltag med Vänstern.

Jag vill faktiskt tro att folk som röstar S är klokare än detta, att folk som röstar MP är klokare än detta.Sen är det slående att de rödgröna inte kräver stopp för Rysslands expansion med utbyggda baser i Abchazien och Sydossetien i Georgien i strid med folkrätten. Men det är klart, USA är störst och man skall börja med något land. Och USA är väl Lars Ohlys "stora satan"? Gamla takter sitter fortfarande i kan jag tro.

1 kommentar:

Kenneth Ehrnstedt sa...

Kina är väl ändå störst? Annars håller jag med dig i stora delar.
Tur att det finns tre val och tre röster.