fredag 22 augusti 2008

ett intressant inlägg

Jag fick ett kommentar i mitt inlägg "post optiker". Jag började skriva på den men märkte snart att det blev inte ett svar på ett inlägg utan ett eget inlägg.... Så här kommer det. Men läs gärna Johans kommentar innan ni läser vidare, annars kan det vara svårt att förstå vad jag skriver om.

Hej Johan.
Det är egentligen inge dum idé alls, att ha en omröstning. Fast eftersom det inte är "min sak", så är den inte intressant.
Jag ser inte var jag skriver att det är en mindre förseelse? Jag tycker inte att det är en mindre förseelse. Jag menar att det finns förseelser som är alvarligare än detta, mord eller rattfylla.
Du har en viktig punkt, "vilken typ av övertramp som ska till för att kritik ska uttryckas". Jonas har fått kritik för sina ekonomiska förehavanden och han har gjort "avbön" i tidningen. Däremot anser jag inte att de ekonomiska "felen" är stora nog att han skall avgå. Hur och Om kritik skall uttdelas i detta läget så är det, som jag sagt tidigare, främst en intern fråga.
Men det blir intresanta följdfrågor av ditt inlägg.

Var går egentligen gränsen för hur mycket folkvalda på kommunal nivå skall "tåla"?
Är alla kommunalråd vita som snö? Ingen har gjort nått "fel" alls? Inge har köpt en toblerone på fel kort?
Jag har begått fel i min ungdom och även "när jag borde veta bättre". Gör det att jag inte skulle bli ett bra kommunalråd? Nej jag tror inte det. Jag tror att om man har levt ett normalt liv så har man lite fläckar i registret som skulle kunna dras upp och dras i skiten av en eller annan människa.
Det verkar som om det har grävts en del i Jonas ekonomi och vad jag förstår på Tidningen så har de kollat de andra kommunalråden och funnit dessa utan fel, i alla fall deras deklarationer. Va bra då.
Är nästa steg papparazzi fotografer när Lars.B lämnar på dagis? Eller är det mutor till tandsköterskor som kan berätta hemska historier om Peter.B´s senast utdragna tand?

När tar det slut?

6 kommentarer:

Johan sa...

Tack för ditt nyanserade svar! Äntligen lite ljus i den kniviga frågan om den moraliska skillnaden mellan ett mord och en skatteskuld! Tack också för ditt modiga ställningstagande mot moralister och kravmaskiner. Jag inser nu de uppenbara parallellerna mellan en femtonårings snatteri av smågodis och ett kommunalråds snatteri av skattepengar. Som fransmännen säger; den som stjäl ett ägg, stjäl en biffko. I grunden är vi naturligtvis precis lika skyldiga och precis lika ofullkomliga. Förhoppningsvis kan jag växa något som humanist som en följd av detta och kommer fortsättningsvis att tolka värmdöliberalernas passivitet inför vår ofullkomliga KSO som ett sant uttryck för obotlig humanism och verkligt medborgerligt engagemang.

Fredrik sa...

Tack
Det känns skönt att bringa vatten till de törstande.

Fredrik sa...

Så sant Johan, jag höll på att glömma.

Var går egentligen gränsen för hur mycket folkvalda på kommunal nivå skall "tåla"?
Bortglömda skatter? En toblerone? Rattfylla? Var går gränsen?

Anonym sa...

men var går gränsen?
Jonas har nästan passerat den.
Jag har hört att det undras var han har sin bostad? Bor han verkligen ute på sin ö eller är han bosatt i Nacka? Kan du svara på det Fredrik

Anonym sa...

Det är så konstigt att du försvarar ett så dåligt beteende.
/Maria

Fredrik sa...

Hej Maria och Annonym.
Jag försvarar inte hans beteende men jag vill verkligen höra hans svar innan jag "dömer".
Jag har själv en låginkoms och för mig är dessa pengar minsann inga "kaffe pengar" men jag vill trots detta inte döma han ohörd.