måndag 18 augusti 2008

Värmdö fokuserar på alkohol i höst

Det låter väl nått?
Om ni läser HÄR så missförstår ni inte.
För ett tag sedan så föreslog jag att alla föreningar som får bidrag av kommunen skulle vara tvugna att ha en alkoholpolicy, denna skulle vara godkänd av kommunen.
Varför då undrar ni kanske?
Vår ungdomsledare, fotboll, bandy eller seglare är förebilder. Om våra unga ser våra ledare uppföra sig på ett tråkigt sätt mot alkoholen så kommer de att ta efter. Barn gör inte som vi säger, de gör som vi gör.
Vill föreningarna ha pengar av kommunen så får ni faktiskt ställa upp på lite andra krav också. Detta är inget ovanligt, Härjedalens kommun och Hylte gör det. Om dom kan, så kan faktiskt vi också. En politiker kollega påpekade att riksidrottsförbundet redan minsan hade en sådan policy och därför behöver "vi" inte ha en sådan.
Om mitt barn skall ut och åka båt som är ganska säkert men fortfarande potentiellt sett dödligt så ser jag till att han har alla skydd som är möjliga att skaffa. Flytväst, simkunskaper, egen GPS, överlevnadslåda.. vad som helst. Vi har ett problem med alkohol och droger på Värmdö och det är dags att våra "bruks politker" vaknar upp och erkänner detta samt är en del av lösningen.

Inga kommentarer: