måndag 29 december 2008

"Defend our freedom"

Jag såg ett program ikväll, det var på TV3 och heter "Extreme Home Makeover", ikvällens program handlade det om en Amerikans soldat. Teamet skulle göra om hans hus, han hade förlorat ett ben "in defending of our freedom" i Irak och han var ensamstående med 4 söta ungar.

Flera gånger säger olika medlemmar i teamet och även andra hur bra det var att han "defended our freedom"...

Jag fattar inte det?

Hur kan Amerika försvara Amerikans frihet i Irak? Jag är den första som står upp och säger att ett land har rätt att försvara sitt territorium och sina medborgares rättigheter.

Men på det sätt som Amerika har påverkat alla till att tro att de försvarar friheten där? Innan Amerikas "försvar av friheten" nu senast så fanns det inga Al-Qaida celler i Irak, det gör det nu. Innan Amerikas "försvar av friheten" så fanns det inga massförstörelsevapen i Irak, det gör det inte nu heller.

Nu hör jag på nyheterna att en svensk medborgare har suttit fängslad i Bagdad i 8 månader utan att veta varför han sitter där?
Bara att han skulle vara en "säkerhets risk"
Nästa gång en Amerikansk diplomat kör för fort i Stockholm och hävdar diplomatisk immunitet, kan vi inte bara fängsla honom i en månad för han är en "säkerhetsrisk"? För han, om någon, är en säkerhetsrisk.


Hur länge skall USA få fortsätta och skrämma oss alla till tystnad?

1 kommentar:

Lars-Erick Forsgren sa...

Att försvara friheten utomlands... hm, märkligt.

Inget fel att ta bort Saddam Hussein, men det borde gått på annat sätt. Så inte folket blivit lidande. Och utan att ange falska skäl.

USA och FN skulle ju ha lyssnat till Hans Blix.