onsdag 3 september 2008

Nu har det varit ett tag

Sedan jag hade tid och möjlighet att "blogga".
Annika Andersson ondgör sig på sin blogg över att Alliansen på Värmdö äntligen har hittat en lokal åt Fritidsgården "ettan" , en bättre lokal än den som dom har suttit i? Tidigare har dom suttit i lokaler av modell "dragiga baracker" men nu har dom möjlighet att disponera en hel villa och en "säck" pengar att bygga om för. Vad hade Annika Ander(S)son tänkt sig istället? Oavsett påtvingad flytt eller inte så var deras baracker inget bra.

Jag läser på Expressen att Alexander Bard är medlem i FolkPartiet sedan innan sommaren. Coolt, kan säkert sätta fart på lite saker..... i alla fall på en massa rykten. Borde vara kul att ha honom i en valrörelse 2010.

Jan Björklund är inte obekant med uppgifterna om att BWO-stjärnan ska ha gått med i folkpartiet.- Jag hörde det ryktesvägen. Det tycker jag är trevligt. - Han verkar vara en frisk fläkt och är mycket välkommen, säger fp-ledaren när Expressen träffar honom på tisdagskvällen.
he he he.. det är väl att kalla Stormen Gudrun för en "frisk fläkt"?
Nåja vi får se.

Vi hade möte i Allians gruppen (A-69) i måndags med anledning av budgeten.
Den kommer att presenteras idag om jag inte missminner mig så alla får läsa om det snart.
I budgeten finns ett antal olika satsningar.
Jag får tilfälle att återkomma till detta senare... ;)

Barack Obama gjorde en otroligt bra sak häromdagen.
Han sa att familjerna till hans politiska motsåndare är "off limits".
Heders knyffel den där Obama, jag bara hoppas att det inte visar sig att det verkligen var hans kampanj folk som spred skiten. För då är det kört. Men ett KANON initiativ.
Jag hoppas verkligen att vi på Värmdö slipper en kampanj 2010 med fula knep.

Vi hörs och störs senare.

3 kommentarer:

Annika Andersson Ribbing sa...

Hej Fredrik!
Jag delar inte din uppfattning att lokalerna bakom Kvarnbergsskolan är bättre än de som gården nu har i Gustavsbergs centrum (barackliknande eller ej). Av tjänsteskrivelsen som låg som grund för beslutet i Ungdoms-, kultur- och fritidsnämnden igår, framgår att förvaltningen inte heller tycker det. Och av diskussionen i nämnden framgår att inte heller dina allianskompisar tycker det. Man väljer lokalen för att det inte finns något annat alternativ, det var vad som framgick på mötet.

Varför tycker jag det är en sämre lokal?
Den är väsentligt mindre.
Den ligger inte lika centralt.
För att nå den måste man ta sig på en väg som är omvittnat obehaglig (skulle antagligen få lägsta betyg vid en sk. trygghetsvandring).
Den ligger i skolan och erfarenheter från tidigare visar att unga inte väljer att gå tillbaka till skolan för att tillbringa sin fritid där. (Det kan jag ha synpunkter på, det är väl klokt om skolans lokaler kan användas på andra tider också, men det är iaf så erfarenheten ser ut).

Säcken med pengar som du talar om var det ingen som kände till igår. Men det är ju något som isåfall bådar lite gott!

Jag måste avslutningsvis få säga att jag är besviken. Kommunen har haft möjlighet att få tillgång till två betydligt bättre och mer centrala lokaler (dels gamla Domusrestaurangen, dels Baptistkapellet). Den senare avfärdades i fullmäktigedebatten med att den var för liten. Nu väljs en lösning som är ännu mindre..

Jag vet att du också är engagerad för de ungdomar det handlar om i det här fallet. Vi får följa detta och hjälpas åt med att lyfta fram de behov som finns för den här gruppen.

Allt gott.
Annika

Fredrik sa...

Lokalen som är föreslagen är den bästa som finns.
På grund av den taskiga ekonomin som är i kommunen så var Domus för dyrt.
Vägen upp till Villan skall breddas, belysningen ökas på och buskar tas bort. Den kommer om inte annat att bli betydligt bättra, allt enlig L-E Alversjö.
Den lokalen som blir är bättre än den som är, våra unga får själv vara med och bestämma, dom kommer att få lov att själv arbeta och lägga ner tid så mycket dom vill, orkar och törs.
Vi pratade en hel del ang detta att inte komma tillbaka till plugget efter skoltid. Jag håller med dig. Jag tror inte att det spelar roll om det lockar tillräckligt. Vi kan juh bara se hur det var med skate rampen på Ösbyskolan.

Jag är engagerad i våra unga och det kommer att märkas i budgeten i gen. :)

Och det är klart att vi, tillsammans, skall stödja denna gruppen och jag förväntar mig att du sitter, som min egen Benjamin Syrsa, på min axel och påpekar saker.

Annika Andersson Ribbing sa...

Hej igen,
Den bästa som finns... Det är faktiskt en sanning med modifikation. Möjligtvis i det prisläge som motsvarar dagens i de lokaler som du dömt ut.
Att läget och förutsättningarna med den kommande lösningen skulle vara bättre än den nuvarande har jag hittills inte stött på någon annan som tycker. Och då har jag talat både med några av de ungdomar som går på gården och personal som arbetar.
På nämndmötet igår fattades tack och lov inget beslut. Om vi menar allvar, du och jag, med att göra bra för ungdomar, visa dem respekt och ge dem inflytande, kan vi inte låta dem ha ett ord med i laget när det gäller framtiden?
Vi har några veckor på oss. Vi kan göra en enkät eller anordna en hearing.

Det skulle iaf vara att ge en liten revansch. Att göra det som egentligen borde vara självklart. Fråga dem!

Annika

PS. Här är ett annat debattinlägg på temat:
http://www.oxon.se/?p=126