fredag 26 september 2008

Veckan som varit

Det har varit en hektisk vecka inom politiken,
Dels har jag lyckats smälta vårt möte på sandhamn som vårt parti hade för en vecka sedan. Dels har det varit budget debatt.
Men två frågor som jag har reagerat på är dels "Ettan" och dels Villeroy och Boch.
Vad det gäller "ettan" så är det riktigt trist det som har hänt men nu måste vi fixa problemet.
"Ettan" måste flytta.
Det finns bara en lokal anser Elisabeth Fredell.
Jag har inte lyckats få reda på om M-huset blev utrett eller inte. Men det går inte att flytta "ettan" dit heller. Det skulle kosta för mycket att ha Kvarnbergsskolan som "evakuerings lokal" eftersom det inte finns IT stöd och låsbarar dörrar, detta finns redan på plats i M-huset.
Kvar finns visst igent annat? Baptist kyrkan och Domus går inte på grund av läge (bapistkyrkan) och ägandeform (domus, ägaren vill visst inte hyra ut till en ungdomsgård).
Men, RIMI lokalen i hamnen har man visst inte tittat på?
En eldsjäl vid namn Magnus (En nattvandrare i Gustavsberg, HURRA!!) har pratat med ägarna och de har visst gått med på att hyra ut lokalen.... Då är det väl barar för Elisabeth Fredell att göra avtalet klart? Eller kommer oppositionen att hitta massor av fel med denna lokalen också?

Villeroy och Boch.
Skrämmande.
Vi kan inte behandla kommunens största privata arbestgivare på detta sättet.
Om de inte kan flytta den lilla biten de vill så flyttar de hela vägen till Ungern (eller Polen eller Slovakien eller nått annat land).
Peter Frej måste ta tag i detta snarast. Det kanske är dags för en tvärpolitisk överenskommelse vad det gäller V&B?

2 kommentarer:

Annika Andersson Ribbing sa...

Kom igen nu Fredrik!
Jag tror du fick tipset om Rimi från oss.. Att vi beskylls för att vara felletare i den här frågan känns faktiskt magstarkt.

Vi har inget hellre velat än att bli involverade i en diskussion om "lokalen efter Ettan" och därför tagit upp frågan på en mängd möten. Varje gång har vi fått beskedet att vi inte ska oroa oss, att det finns goda alternativ i centrum på gång.

Vi har presenterat en mängd idéer på andra lösningar än den ni nu beslutat om.
1. G:a Domusrestaurangen
2. Baptistkyrkan
3. Rimi
4. M-huset (som en nattvandrare uppmärksammade oss på nyligen)

Redan i mars skrev vi en interpellation för att vi ville få en vettig process med många möjliga förslag att välja mellan. Den interpellationen behandlades... igår. Tre dagar efter nämndens beslut.

Jag vet att vi vill uppnå samma sak; en vettig lösning för ungdomarna. Men jag blir lite gramse och tycker det är ohederligt när du antyder att vi skulle vara felletare.

Trevlig helg!

Annika

Fredrik sa...

Felletare i denna process är inte negativ. Det är bra att ha en felletar på samma sätt som en sakletare är bra ibland. :D

Jag har precis fått höra att SMU lokalen bakom tallåskyrkan är ledig den me.... Det finns visst lokaler om man gräver, frågan är, som alltid, om de är läpmliga eller om hyresvärlden vill hyra ut.
RIMI är nog det bästa alternativet för tilfället.