tisdag 2 mars 2010

Det är väl härligt...

När man faktiskt lyckas med saker.
Den hemliga bloggen som heter "hänt i värmdö" har äntligen låtit slöjan falla över vilka som skriver på den.
EMC – Malin Thorsdotter
KE – Kenneth Ehrnstedt, Utbildningsnämnden
APLG – Aurora Gullberg, styrelsemedlem och politisk sekreterare för socialdemokraterna.
Trevligt att få "se de ansikten" som tidigare har varit dolda för omvärlden.

Det är däremot trist att de inte vågar att ta steget fullt ut och även namnge bloggen/siten som socialdemokratisk. För det är den, i allra högsta grad, det såväl som politisk. Jag undrar mig fortfarande varför de inte vågar skriva att de är socialdemokrater och att de är socialdemokrater av viss tyngd som skriver. Aurora har diskuterat i en trevlig ton och jag respekterar hennes inlägg.

Kenneth, att underteckna politiska "brandtal" eller göra avslöjanden eller matematik i sin blogg och sen underteckna med sin signatur iställe för sitt namn?
Det är klart att jag tycker du skall få underteckna med precis vilka kombinationer av bokstäver du vill och känner dig trygg att gömma dig bakom. Det överlämnar jag till dig att göra, själv trivs jag med att "stå på min barrikad" (min blogg) och visa alla vem jag är och stå för min åsikt.

11 kommentarer:

Jakob Fritzell sa...

Ja visst är det härligt att "slöjan äntligen faller" och vi alla tydligt på ett överskådligt och sakligt sätt får reda på hur (m)ajoriteten i Värmdö sköter kommunen. Precis som i så många sakfrågor (som verkligen betyder något) snöar alliansens företrädare även i den här diskussionen in på form istället för att se till innehåll.
Det är signifikativt och belysande för hur Värmdö "tagits om hand" den här mandatperioden.

Fredrik sa...

??? och vad har detta med den hemliga bloggen att göra?... absolut inget, som vanligt vill sossarna blanda bort korten när de är på defensiven.
Om du hade orkat läsa vad jag har skrivit har jag inte kommenterat innehållet på den hemliga bloggen i annat än positiva ordalag. Det jag hela tiden har vänt mig emot är att man inte har vågat skylta med sina namn samt att bloggen är socialdemokratisk. inget annat.
debatten är slut för snart kommer väl andra påhopp..

Jakob Fritzell sa...

Nja, du har väl framförallt vädrat att du anser att bloggen varit hemlig – även om det på den punkten visade sig att du hade fel. Samtidigt har du i diskussionen kritiserat bloggen för att den inte ”nagelfarit” socialdemokratiska förslag trots att det uttalade syftet med bloggen är att belysa Alliansen i Värmdö. Du har gett intrycket av att vara intresserad av att debattera socialdemokraternas föreslagna skattesänkning bara för att när erbjudandet om den debatten funnits avböja med motiveringen att du inte vill ”medverka på den siten”.

Självfallet läser jag det du skriver. Jag tycker att det hade varit svårt och besvärande att svara annars. Det är istället du som själv hävdar att du står över att ta in information eftersom du ”vet nog på ett ungefär vad den innehåller”.

Och jag tror slutligen att ditt grundläggande skäl att starta den här diskussionen var ett försök att framställa socialdemokraterna i Värmdö som mindre trovärdiga snarare än att du skulle vara genuint bekymrad av att inte uppfatta avsändare och syfte med Hänt i Värmdö. Det är ur det perspektivet som jag gör kopplingen till (m)ajoritetens arbete i stort i ovanstående kommentar. Jag beklagar verkligen om jag i det varit otydlig – eller rent av hemlig.

Fredrik sa...

Men Jakob.
Bloggen har varit hemlig såtillvida att den inte har förklarat sig vara en socialdemokratis blogg, en produkt av ledande socialdemokrater och att den fortfarande vägrar att göra det. Efter ett par ”omgångar” i debatten så vågade de tre som skrev på bloggen att framträda med namn. Så nej jag hade inte fel där heller Jakob.
Jag har aldrig varit intresserad av att debattera era förslag vare sig det ena eller det andra, återigen måste du läsa på innan du debatterar. Jag påpekade att jag tycket att bloggen kunde kolla det, inte jag. Sedan fick jag en inbjudan från Aurora som jag avböjde eftersom siten är socialdemokratisk och jag vill inte medverka på den.

Den information som du syftar på är din egen blogg som jag fortfarande inte läser.

Din tro om varför jag startade detta får stå för dig.

Jag startade detta eftersom det saknades källor på en annars välskriven site. Inget annat. Jag vill alltid veta från vem ett brev eller information kommer.

Kenneth Ehrnstedt sa...

Ja du fredrik, kul att du är nöjd med ditt scoop. jag undertecknar aldrig med "vilka kombinationer av bokstäver jag vill", jag gör det med K och E, mest praktiskt så eftersom de är mina initialer.
Eftersom du inte känner mig så blir det ju lite magstarkt att påstå att jag inte står för min åsikter, de som känner mig bättre tror jag inte håller med. Men eftersom vi sitter i samma parlamentariska grupp (den där du uteblev från första mötet du vet) så kommer du att få lära känna mina åsikter och om jag står för dom. Så snart nog vet även du.
Vi ses snart på varsin barrikad.

Sen undrar jag om "Liberalism (av latin liber, fri) är en samhällsåskådning och politisk ideologi med individens frihet som grundläggande värde." inte innefattar hur man signerar?

Kenneth Ehrnstedt sa...

Vi sitter ju i produktionsstyrelsen också såg jag, så om du behagar infinna dig på något av dess möten kan du också få veta mer om mina åsikter, välkommen på nästa möte.

Beträffande den "viss tyngd" du tillmäter oss så är jag ersättare i två nämnder och Malin inte alls aktiv i nämnder så vi tycker nog vi är lättviktiga i sammanhanget.

Fredrik sa...

Då skall jag vara opolitiskt kort i mina svar.,
Min synsätt på liberalism gör att du vist kan signera som du vill. Och det gör att jag kan kommentera denna signeringen på samma sätt. Jag “uteblev” på grund av problem inom min familj och jag asner att den kommer före detta mötet.
Återigen ang tyngd eller inte så anser jag nog att du med dina ersättar platser i viktiga nämnder och Malin med Vik området är tunga nog. Ni är inte oviktiga.
Nu verkar det som om det går rundgång i det hela. Jag erkänner att vi inte ser världen på samma sätt, låt det bero med det.

Kenneth Ehrnstedt sa...

Hej igen, det hade inte så mycket med rundgång att göra, du adresserade mig i ditt inlägg och jag svarade. Hoppas familjen mår bättre.

Jakob Fritzell sa...

Jag ber om ursäkt för att jag går på. Jag är ny, orutinerad och ibland het i humöret. Jag avslutar min del i diskussionen (som jag upplever att du inte vill fortsätta) i och med denna kommentar. Vi kommer nog inte närmare varandra i hur vi uppfattar grundfrågan.

Jag måste bara uttrycka min förundran gällande inställningen till politiken som kommer fram i meningar som "Jag har aldrig varit intresserad av att debattera era [Socialdemokraternas] förslag vare sig det ena eller det andra, återigen måste du läsa på innan du debatterar."

Jag medger att jag inte hade en aning om detta men det är givetvis bra att väljarna får reda på att en av Värmdös tyngsta folkpartister är så principfast. Det kanske också hjälper kommunens invånare att förstå hur det kommer sig att prestige spelar så stor roll i det lokala beslutsfattandet under rådande (m)ajoritet.

Fredrik sa...

@ Kenneth, tack faktiskt så gör den delen det inte men men .. :(

@ Jakob. Prestige?.. snälla.
Ta inte ut en mening och ta den som en sanning i ett annat sammanhang, det kallas desinformation.

Godnatt.

Aurora Gullberg sa...

Om vi nu var så hemliga undrar jag hur du lyckades "avslöja" oss?
Hur kom du "scoopet" på spåret? För att vi inte var så hemliga kanske? Inte alls hemliga? Jag har ju nämligen länkat till Hänt i Värmdö från Facebook, där jag har vänner inom såväl alliansen som de rödgröna. Dessutom har KE, EMC och jag berättat om bloggen i alla möjliga sammanhang för alla och envar.

För övrigt blir jag lite fundersam när du tar upp Malin och Vik och utifrån det säger att vi inte är oviktiga. Nej, jag anser att alla är viktiga. Oavsett partifärg. Även alla som inte har en partifärg. Att jag sedan en tid arbetar som politisk sekreterare och har varit ledamot i grundskolenämnden gör inte att jag väger tyngre än någon. Kenneths ersättaruppdrag gör inte att jag värderar hans åsikter högre än andras. Och Malins engagemang för Vik gör henne inte till politruk.

Bara så att allt står klart: När jag skriver utan att ordet Socialdemokraterna eller vår fina ros syns på dokumentet skriver jag som vanlig privatperson. När rosen och partibeteckningen finns med skriver jag som socialdemokrat. Men i inget fall döljer jag att jag är medlem i Socialdemokraterna.

Börjar känna mig tjatig... Hur många gånger måste jag säga att jag är medlem i Socialdemokraterna innan det blir officiellt? Ska jag förstora sosserosen jag bär?

Som sagt Fredrik, du är långt mer rutinerad inom partipolitiken än EMC, KE och jag. Det känner jag stor respekt inför. Ställ upp på en debatt om någon av de sakfrågor du nämnt i Hänt i Värmdö-diskussionen! Skattesänkningen som Socialdemokraterna föreslagit till exempel. En debatt där du står för dina åsikter, KE och EMC för sina och jag för mina...