måndag 8 mars 2010

10 superkrafter gravida får

Jag läste dessa första gången i "allt om barn" och kan inte annat än att le och nicka instämmande på vissa, skratta på andra och hållamed på de flesta.

Kroppsdelsmutation – förmågan att förändra utseendet. Något de flesta av oss älskar med graviditeten – större och finare tuttar. Var kommer de ifrån? Vem bryr sig? Känns som att man bara får gilla läget med Pamela Anderson-hyllan.

Inneboende kraft – att naturligt besitta kunskaper och förmågor som vanligtvis måste läras in. Din mormor gjorde det. Och din mamma gjorde det. Och nu är det din tur att vara gravid. Och helt plötsligt vet du precis vad du ska göra. Vissa kallar det moderlig intuition, men det om någonting är en riktig superkraft.

Stark pipa – förmågan att kunna framkalla ljud med hög decibel som människor vanligtvis inte kan. Förlossningsskrik liknar inte skräckfilms- eller jag-tappade-något-tungt-på-foten-skrik. Dessa avgrundsvrål kan flytta berg.

Övernaturlig förmåga – kommunikation med spöken eller väsen i andevärlden. Kanske snick-snackar du inte med ett spöke, men den lilla människan som växer inuti dig känns ibland som en utomjording som bosatt sig i din kropp. Och allt sparkande och sprattlande som hon eller han gör måste ju betyda någonting, bebisen sänder ut ett hemligt meddelande till dig.

Djurlikt beteende – att efterlikna djurens sätt att leva. Mammaalligatorer bär sina barn i munnen för att skydda dem från rovdjur och havsuttrar sveper in sina barn i sjögräs så att de inte flyter iväg. Som mamma kommer du att göra allt det – och mer (mycket läskigare saker, som att anmäla dig frivillig att hjälpa till vid skolutflykter och liknande). Du har redan innan förlossningen börjat efterlikna exempelvis björnar och andra övervintrande djur, som hamstrar och boar inför den stora dagen.

Kloning - förmågan att föröka sig. Chanserna att hon/han ska få ditt hår, dina ögon eller din förkärlek för rosa. Och när hon/han börjar utveckla den där sarkastiska formen av humor – bli inte arg på henne/honom, det kommer från dig.

Klärvoajans – förmåga att veta exakt vad som kommer att hända, genom drömmar eller inneboende kunskap. Alla säger att det blir en pojke. Men du vet att det är en flicka – och troligtvis har du rätt.

Förmåga att få hjälp med det ena och det andraAnvänd graviditeten till din fördel genom att låta din partner bära tvättkorgen, diska och så vidare. Du bär ju faktiskt på ett barn, du kan ju inte göra allt.

Högkonsumtion - förmåga att kunna svulla utan dåligt samvete. Plötsligt kan du äta tre portioner glass och en hel calzone. Och när du är klar – vara redo för efterrätt.

Biologisk manipulation – makt över de biologiska aspekterna hos en annan varelse. Som gravid kvinna har du biologisk kontroll över en väldigt viktig varelse – nämligen den du bär i magen. Ät nyttigt och lyssna på bra musik och det kommer att påverka ditt barn.

Lev väl alla :)

Inga kommentarer: