söndag 14 mars 2010

Ännu en hemlig blogg.

Jag var i västerås som sagt.
Där fick jag ett telefonsamtal från "värmdös farligaste man" Stefan Mårtensson.

Stefan undrade vad jag tyckte om Johan Hedbergs tilltag. Jag visste inte vad han pratade om men fick strax tag i en dator och kollade på följande länk.

Johan Hedberg menar att det skulle vara menat som ett skämt, trist sådant och faktiskt inte alls roligt. Att den Socialdemokratiske partisekreteraren i Värmdö gör en liknande site är väl överspelat men att sedan Moderaternas dito gör samma sak?

Jag saknar ord.

Maken till dumhet.4 kommentarer:

Aurora Gullberg sa...

Menar du på fullaste allvar att du jämför mig och www.hantivarmdo.se med Johan Hedberg och hans blogg där han ägnat sig åt att smutskasta personer med politiska åsikter som skiljer från hans och där han länkat till videoklipp som Sverigedemokraterna ligger bakom?

Ärligt talat osar det personangrepp och smutskastning riktad mot mig.

Jag har många gånger skrivit om den respekt jag hyser också för många politiker som inte har samma partifärg som jag. I grund och botten engagerar vi oss, de flesta av oss i alla fall, för att vi vill åstadkomma förbättringar i samhället. Vi har olika uppfattningar om hur det ska gå till men vi har samma goda uppsåt. Därför har jag mött dig med respekt. Och jag tycker att det är dig ovärdigt att inte svara med detsamma.

Fredrik sa...

Du har rätt Aurora och jag ursäktar valet av ord, det var inte meningen att likna dig som person med det som Hedberg har gjort.

Johan Hedberg sa...

Först vill jag framföra mina tvivel på att det är så många av de som uttalar sig om mig som egentligen vet vad som har skett. Ärligt talat tror jag inte det är så många som kunde bry sig mindre. Drevet går.

Att anonymt (eller för den delen i eget namn) smutskasta värmdöpolitiker personligen måste väl ändå sägas vara värre än att som jag sätta upp en satirisk parodi på LOs sajt Kalla Sverige. Där jag länkade till diverse artiklar, texter och videoklipp.

När vi ändå är inne på videoklipp så kan vi titta närmare på just det. Anledningen till att jag länkade till detta famösa klipp var att detta var en del av en intressant rapportsändning (och inget annat) och att upplagt i ett fönster syns inget om avsändaren. Så jag visste helt enkelt inte om vem som stod bakom. SVT Rapport verkade tryggt. Plockades ner samma sekund jag fick reda på fadäsen. Ja, det var ett misstag att inte kolla vem som lagt upp klippet. Men även om jag kollat detta är det inte säkert att profilinformationen på Youtube varit densamma under de elva dagar min sajt var uppe. Kommer att vara väldigt försiktig med Youtube-klipp framöver.

Att sajten Varma Sverige var anonym var inte avsiktligt. Den satiriska text jag gjorde som en variant av Kalla Sveriges innehöll bara vem som inte var avsändare. I normala fall återfinns ju avsändarens profil automatiskt på blogger bloggen. Kan tyvärr inte förklara varför den föll bort. Dessutom svarade jag de som frågade om vem som stod bakom sajten.

Sedan var väl inte Varma Sverige smutsigare än någon annan sajt. Avsikten var ju att göra en varm parodi på Kalla Sverige. Twitterkommunikationen med motståndarsidan var hjärtlig och det var avsikten. För Varma Sverige är och var snällt jämfört med T ex Kalla Sverige, AlliansfrittSverige, Hänt i Värmdö-bloggen och Stefans menings-blogg.

Målet med hela Varma Sverige-"projektet" var ju att väcka debatt. Det lyckades jag med även om det innebar att jag själv blev uthängd. Men det får man ta om man som jag tycker det är oacceptabelt att oppositionen och dess allierade porträtterar oss i Alliansen som okänsliga monster.

Jag vill se en större värdighet i debattklimatet och i valrörelsen. Om det innebär att jag får ta skit för det så fine. Jag har precis som tidigare åskådliggjort problematik genom att utsätta den som jag anser göra sig skyldig till överträdelser med samma mynt. Om ni tycker att jag är en skurk för det så ok. Men lyft blicken och syna de verkliga skurkarna.

Men nu är Varma Sverige avslutat i sin tidigare variant och uppstår nu (kanske) enbart som en varm och kärleksfull beskivning av Sverige efter valet 2006.

Med vänlig hälsning
Johan Hedberg

PS Om någon även efter detta tycker illa om mig och det jag gjort så ber jag om ursäkt om jag trampat på era tår men vill försäkra om att det var för att skapa en debatt om etiken på nätet som jag skapade Varma Sverige. Hoppas ni är öppna för debatt. Varma Sverige var dessutom var dessutom mitt helt egna rackartyg.

Aurora Gullberg sa...

Ursäkten är självklart godtagen, Fredrik!