måndag 15 mars 2010

RUT


Hur kan man inte tycka att RUT är bra?

Om jag vill och har råd till att anlita städhjälp, vilket det skulle vara frågan om för mig, så är det väl bra om jag kan få hjälp med det? Att kunna få en liten del av den svarta marknaden att bli vit.

Nu har jag inte råd till att köpa denna tjänsten eftersom jag har andra prioriteringar där jag vill lägga mina "surt förvärvade slantar". Men jag vet att det finns en massa människor som tjänar mycket mer än mig som nytjar denna tjänst. Flera socialdemokrater tycker det är ok, Mona Sahlin tyckte det var ok i sin bok om jag förstår det rätt. (Sen kom Lars Ohly in i hennes liv.)
Och om dessa rika människor med andra prioriteringar än jag väljer att köpa en dyr bil eller en dyr semester eller en brakstereo? Vad är det för fel med det?

Om alla ni som tycker att vi alla skall vara lika fattiga ställer er upp, räcker upp handen och säger i kör: "-Jag tycker att svenska kvinnor och män inte skall bli rika på arbete utan på bingolotto, V-75 eller Casino Cosmopol" blir jag glad.

Hur kommer det sig att det är ok att göra avdrag för att montera ett fönster men inte att putsa det?

Om jag blir rik på spel eller dobbel så kommer jag i alla fall att låta min far få städhjälp eftersom han hatar att städa.

3 kommentarer:

Kenneth Ehrnstedt sa...

Ibland undrar jag verkligen hur du får ihop dina funderingar?
Jag gillar också RUT men dyr stereo, bil eller semester ingår inte i RUT, så jämförelsen blir minst sagt haltande och knappast till RUTs fördel.

Fredrik sa...

njae.. vad jag menar är att om en person har råd att köpa en "produkt" så skall han väl ha lov att köpa en "tjänst" också? framnförallt så kan han väl få lov att spendera sina pengar hur han vill?

Kenneth Ehrnstedt sa...

Det är ju okej att spendera hur man vill, det handlar väl mer om det ska vara subventionerat av skattekollektivet? Eller tycker du RUT debatten handlar om annat?